Hírek, beszámolók

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2012 sajtótájékoztató

A 2012. március 16. és 26. között, 32. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Tavaszi Fesztivál részletes programja Január 24-én került ismertetésre a Művészetek Palotája üvegtermében.

A sajtótájékoztató nyitóprodukciója a Vecsey-Preludium volt Szabadi Vilmos hegedűművész előadásában.

A fesztivál beharangozó kisfilmjének megtekintése után Vitézy Zsófia, a Fesztivál Központ vezetője beszélt a programról, a fesztiválszervezésről és annak nehézségeiről, valamint az együttműködések fontosságáról. Hallhattuk még Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Szőcs Géza kulturális államtitkár, Káel Csaba, a Művészetek Palotájának vezérigazgatója, illetve Kocsár Balázs, a fesztivál művészeti vezetőjének felszólalását is. Szó esett a kultúra fontosságáról, a fesztivál turisztikai vonzerejéről, a támogatásokról és a pénzügyi nehézségekről, kiderült az is, a Fesztivál emiatt kényszerült a megszokott 17 napról 10-re lerövidíteni a programját.

Ünnepélyes keretek között került aláírásra az együttműködési szándéknyilatkozat Vitézy Zsófia és Káel Csaba között. Koprodukcióban lesz látható az Ütős nap, a Szakcsi Laktos Béla közreműködésével létrejövő Gypsy-Indian World Jazz Project, Händel Hercules című operája és a Katona József Színházzal  hármas együttműködésben jön létre a Música, Musique, Musik.

A fesztivál találkozóhely lehet művészek és nézők számára, valamint eszköz az ország népszerűségének növeléséhez. Lehetőséget ad színvonalas és sokszínű programokon való részvételre.

Az eseményt Szakcsi Lakatos Béla zongorajátéka zárta.
 

A sajtótájékoztatón részt vett továbbá Horváth Ádám a Magyar Rádió Zenei együttesének igazgatója. Juronics Tamás a Szegedi Kortárs Balett vezetője, a Bartók est koreográfusa. Ókovács Szilveszter az Operaház kormánybiztosa, Miklósa Erika, Ónodi Eszter, Máté Gábor és Alföldi Róbert.

A Fesztivál részletes programja egy korábbi hírünkben olvasható.

 

 

 

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

Tükör a stúdiószínpadon

Vincze Dániel

Delhiben zárult a Csárdáskirálynő turné

Volf Anna

ÉLJ TISZTÁN! – Drogellenes Világnapi koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Buchmann-Horváth Emese

Új beállók a Rebecca című musicalben

Sándor Petra

A mai napon 60 éves Kocsák Tibor

Sándor Petra