Hírek, beszámolók

Ma debütál Frank Wildhorn Carmenje Prágában

Ma este tartják a prágai Karlín Musical Színházban Frank Wildhorn és Jack Murphy legújabb, Carmen című musicaljének első preview-ját. A hivatalos világpremierre 2008. október 2-án kerül sor. A Gabriel Barre által rendezett produkció főszerepében Lucie Bílát láthatják a nézők, aki Csehország egyik legelismertebb musical énekesének és színésznőjének számít; olyan világhírű musicalekben láthatta őt a közönség, mint a Nyomorultak.

A szerzők hangsúlyozták: a show (melyet a helyi lapokban „cirkusz-musical”-ként emlegetnek) zenei világa nem az ismert operából merítkezik, hanem Prosper Mérimée regényéből, és a darab írása során arra törekedtek, hogy a világszerte ismert karakterek megtartásával teljesen új megvilágításba helyezzék a történetet. „Egy bátor, merész, életörömtől lángoló asszony lényének felfedezése a musical központi eleme és fő mozgatórugója” – fogalmazott a librettót jegyző Norman Allen.

A Viva la Musical! galériájában jelmez- és látványterveket, valamint előadásfotókat is találnak az érdeklődők. A Carmen hivatalos weboldala: www.carmen-musical.com

 
 

Kapcsolódó tartalmak

Szupersztár: megvan az aréna-turné Júdása

Volf Anna

Új színház nyit Budapesten

Sándor Petra

Anconai szerelmesek 2 – Ősbemutató szombaton a nyíregyházi színházban

Volf Anna

Keresztes Ildikó koncertje a Veszprémi Petőfi Színházban

József Kriszti

Nem mindennapi gyermeknapi ajándék a II. Kerület Önkormányzatától

Buchmann-Horváth Emese