Hírek, beszámolók

Sunday, Curtains: búcsú a Broadway-től

Két előadás is ma lesz látható utoljára a Broadwayn.

CurtainsA Curtains bemutatója tavaly márciusban volt. Különlegessége, hogy nem feldolgozás, hanem Peter Stone eredeti ötletéből íródott. A zenét és a szöveget a legendás Kander-Ebb szerzőpáros jegyzi. Utolsó közös munkájuk volt ez, hiszen Fred Ebb 2004 őszén szívrohamban elhunyt. A Curtains szövegeit John Kander és a szövegkönyv írója, Rupert Holmes egészítették ki.
A humoros detektívtörténet a tavalyi Tony-gálán mindössze egyetlen díjat nyert a férfi főszereplő, David Hyde Pierce jóvoltából. Nem tudott versenybe szállni a szintén ugyanebben az évadban bemutatott Spring Awakening elsöprő sikerével.
A Curtains a levétel után sem merül majd feledésbe, hiszen kapható az eredeti Broadway szereposztással készült cd, és 2009-ben az Egyesült Államokban turnéra indul az előadás.

Sunday In The Park With GeorgeBúcsút int New York közönségének Stephen Sondheim legendás művének, a Sunday In The Park With George-nak a felújítása is. Az 1984-es sorozat óta nem játszották a Broadway-n a Sunday-t, ezért nagyon nem volt mindegy, hogy az eredeti, dvd-n is kiadott előadás és szereposztás után milyen változat kerül majd a New York-i Sondheim-fantikusok szeme elé. Londonban, egy kis off-West End színházban, a Menier Chocolate Factory-ben mutatták be 2005 őszén azt a felújítást, ami 2006-ban a West Endre, 2008-ban pedig a Broadwayre is átkerült. A londoni előadás 5 Olivier-díjat gyűjtött be, és a West End szereposztással (Jenna Russell, Daniel Evans) kiadták az előadás teljes hanganyagát tartalmazó dupla cd. A Broadwayn is hatalmas lelkesedéssel fogadták az előadást, háromszor kellett hosszabbítani az eredetileg csak pár hónaposra tervezett játszási időt. Idén a Tony-gáláról a 9 jelölés ellenére sajnos díj nélkül távoztak, a South Pacific és a Gypsy vitte el a díjakat azokban a kategóriákban, ahol a Sunday-nek esélye lett volna a nyerésre. Ettől függetlenül egy legendás musical emlékezetes felújítása kerül ma színre utolsó alkalommal New Yorkban.

Kapcsolódó tartalmak

Mozikban a Sakk

admin

Ma 10 éves a Viva la Musical!

Vincze Dániel

Kiírták a pályázatot a Vígszínház és az Operettszínház vezetésére

Volf Anna

Elhalasztott Broadway-premier

admin

Jubileumi évadnyitó gálaest a Karinthy Színházban

Buchmann-Horváth Emese