Hírek, beszámolók

Colin Firth és Lin-Manuel Miranda is játszik a Mary Poppins folytatásában

Colin Firth is szerepet vállalt a Disney-stúdióban készülő Mary Poppins-folytatásban – értesült a The Hollywood Reporter.

A Mary Poppins visszatér című produkció főszerepeiben Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda lesz látható. A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Miranda, a bombasikerrel játszott és 11 Tony-díjjal elismert Broadway-musical, a Hamilton szerzője és főszereplője pedig Jack, a lámpagyújtogató szerepét játssza. A film szereplőgárdáját erősíti Meryl Streep is egy epizódszerepben.

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A csodálatos nevelőnőről szóló új filmet Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán. A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film dalait a Hairspray és a Smash című sorozat szerzőpárosa, Marc Shaiman és Scott Wittman írja. 

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P.L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között hét további regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőtt, és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresi egykori nevelőnőjét, Mary Poppinst.
Colin Firth a bank elnökét, William Weatherall Wilkinst alakítja a filmben.

A Disney a folytatás premierjét 2018. december 25-re tűzte ki.

forrás: MTI/VLM

Kapcsolódó tartalmak

'Túl a Maszat – hegyen' cd és bemutató

admin

A Szegedi Szabadtérin A nyomorultak olyan lesz, mint egy szélesvásznú mozi

Rechtenwald Kristóf

Úgy élj, mint a szél – zenés est a Madách Színházban

Volf Anna

St Germain lemezbemutató koncert novemberben

Vincze Dániel

Meghallgatás a Chorus Line szerepeire

Volf Anna