Hírek, beszámolók

Csányi Sándor színművész lesz a Thália Színház művészeti vezetője

Csányi Sándor lesz a Thália Színház általános művészeti vezetője és a színművész látja el a továbbiakban Litkai Gergely feladatköreit is, aki az évad végével leköszön a Thália Kabaré művészeti vezetéséről. Litkai Gergely azonban nem hagyja el teljesen a Thália Színházat: az általa életre hívott Független Thália Projektnek továbbra is aktív szervezője marad – olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Az 2013/2014-es évad tervét Bereményi Géza ügyvezető igazgatóval együttműködve már az új művészeti vezető állította össze. A közlés szerint a Thália Színház nagyszínpadi repertoárját a jövőben úgy alakítják ki, hogy az igényes szórakozásra vágyó nézők igényeihez igazítva, a színház saját művészeire, azok karakterére fókuszálva választják ki a darabokat.
Az új művészeti vezető szeretné a század eleji színházak hangulatát visszahozni a Nagymező utcába – klasszikus darabok, klasszikus díszlettel, korabeli jelmezekkel. Az új évadban több újdonság és a már futó darabokat éarintő változás is lesz.
Marc Camoletti Boeing, Boeing című francia vígjátéka nyitja a bemutatók sorát Réthly Attila rendezésében. Ezt követi Robert Dubac A férfiagy című darabja Szirtes Tamás rendezésében, Csányi Sándor szereplésével. A mű a stand-up és a monodráma tulajdonságait egyesíti. Majd Ivan Kusan a Balkán kobra című művének bemutatása következik Tasnádi István átiratában, Rusznyák Gábor rendezésében.
A következő előadás az Éden földön című produkció lesz, amely a magyar Maugli története a Ghymes zenéjével, Bozsik Yvette rendezésében.
Az évad második felében tűzik műsorra a Kincsem, avagy a csodakanca című művet Bereményi Géza tollából, a darab egy 19. századbeli szerelmi háromszög a hazai versenylósport fénykorából. Végül pedig Béres Attila rendezésében Molnár Ferenc Liliomja zárja a sort.
Az új évadban A tanú című darabban látható lesz Szabó Győző és Pindroch Csaba is, akik ezentúl Molnár Piroskával és Mohai Tamással együtt a Thália Színház művészeinek körét bővítik.

Mint írják, a Thália Színház vezetése a következő évadtól kétféle bérlet bevezetését tervezi: a Premierbérletet és az operettszínházzal közös bérleteket. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A New York-i színházi díjak jelöltjei – az új musicalek

admin

Merjünk álmodni!

Rechtenwald Kristóf

Évadzáró a Centrál Színházban – Jön a Chicago

Stern Ágnes

Készül a Fame remake-je

admin

Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai

Vincze Dániel