Hírek, beszámolók

Csiszár Imre és Szente Vajk is rendez a Jókai Színházban

Nyilvánosságra hozta a Békéscsabai Jókai Színház a 2015/2016-os évad tervezetét.

Az elmúlt években egyre inkább országosan is megismert és elismert Békéscsabai Jókai Színház a következő évadra is több nagy dobást tervez. Klasszikus mű, kortárs darab, musical és mesejáték is található a következő évadra tervezett előadások között. A korábbi bérletek megújítására május 21. és június 30. között van lehetőség, míg új bérletek július 1-től válthatók.

A jövő évi műsorterv összeállításánál idén is figyelembe vették, hogy valamennyi korosztályt képviselő nézőnek a kedvére, ízlésére tegyenek. Az egészen kicsi gyerekektől a szép kort megélt felnőttekig mindenkinek kínálnak valamit. Repertoáron maradnak olyan darabok, melyeket még nem játszottak ki kellő mértékben – amelyekben még van vonzerő a közönség számára. Így nagyszínpadon játsszák jövőre is a Monte Cristo grófját, a Frank Sinatra – A hang-ot, a Bernarda Alba házát, valamint az Orient zenés színházat, míg az Ibsen Stúdiószínházban láthatják ismét a Kapj el!-t és a Zserbótangót, a K und K (Karády katonái) és a Karkithemia című előadásokat. A következő évad bemutatóival pedig régi és új nézőket egyaránt megpróbálnak a színházba csábítani. Felhőtlen szórakozást ígér a Tévedések vígjátéka Shakespeare-vígság Csiszár Imre Jászai-díjas, Érdemes- és Kiváló művész rendezésében, a Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán, a Katona József Színház tagjának főszereplésével. Csiszár Imre rögtön duplázik, hiszen a stúdiószínházban is színre viszi a Jóccakát, anya… című Marsha Norman színművet. Remélik, szem nem marad szárazon a Vesztegzár a Grand hotelben című (Darvas – Varró – Hamvai triász Rejtő-színpada) fergeteges burleszk-előadás alatt, melynek rendezését Szente Vajkra bízták. A humor szerelmeseinek kedveznek még A szűz és a szörny című tragikomédiával, melyet Pozsgai Zsolt íróként és rendezőként is jegyez, valamint a Mezítláb a parkban című Neil Simon sikerdarabbal, Tege Antal rendezésében.
Valamennyi korosztály érdeklődésére számíthat – a kisiskolástól a nagyszülőkig – a klasszikus Móricz-műből készült musical (Miklós Tibor és Kocsák Tibor átiratában), a Légy jó mindhalálig, Seregi Zoltán rendezésében (itt Vikidál Gyula is újra feltűnik majd), illetve a Bánk bán, Katona József klasszikus nemzeti drámája, melyet Szabó K. István állít – és modernizál – a békéscsabai deszkákra. Ugyancsak ütős esti élménynek szánják a Thomas Mann klasszikus elbeszéléséből készülő Mario és a varázsló című produkciót, Kovács Frigyes rendezésben, míg lágyabb húrokat pendít meg a Lila ákác című Szép Ernő-(szép)história, Katkó Ferenc színpadra állításával. Monodrámával is színesítik kínálatukat, melyet Bartus Gyula előadásában láthatnak; Janus Pannonius utolsó óráit mutatja föl a színpadon – az előadás Merő Béla rendezését dicsérni. Három előadás is készül kimondottan a gyerekek részére. Az Egerek c. Urbán Gyula-zenés játékot Tóth Géza állítja színpadra (a gyerekek a „Minden egér szereti a sajtot” címmel ismerhetik az alapmesét), míg A szegény csizmadia és a szélkirály című, szintén zenés mesét, melyet szerzőként a rendező és Zalán Tibor, zeneszerzőként Bakos Árpád jegyez, Hernyák György álmodja színpadra. A Kövérkirály című Mikó Csaba mesét pedig Czitor Attila rendezésében láthatják.
A Jókai Színház társulata bízik abban, hogy olyan „menüt” sikerült a 2015-2016-os évadra összeállítani, amely elnyeri a közönség tetszését.

Kapcsolódó tartalmak

FAME-RENT, A hírnév ára – Vendégjáték a József Attila Színházban

Buchmann-Horváth Emese

István, a király – utoljára a Magyar Színházban

Rechtenwald Kristóf

Love Never Dies filmvetítés (2012. május 8., Aréna Pláza)

Czibulka Stella

Chicago – Koppenhága

Nagy Péter

Ismerjük meg a Tony-jelölteket!

admin