Hírek, beszámolók

Delhiben zárult a Csárdáskirálynő turné

Delhiben zárult szerdán A Csárdáskirálynő turnéja; az operett centenáriuma alkalmából a Balassi Intézet négy európai és egy ázsiai városban mutatta be Kálmán Imre művének zenei keresztmetszetét a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásában.

A bemutatásának 100. évfordulóját ünneplő darab turnéjának utolsó állomásán az indiai fővárosban szerdán Fischl Mónika, Dancs Annamari, Vadász Zsolt és Peller Károly lépett színpadra az India Habitat Center koncerttermében.
Mint felidézik, a Balassi Intézet budapesti központjában január 7-én telt ház előtt debütált az előadás, majd a darab zenei keresztmetszetét az ősbemutató helyszínén, Bécsben láthatta a közönség.
Moszkvában teljesen megtelt a Csajkovszkij Állami Konzervatórium koncertterme január 19-én. Csaknem 1700 néző köszöntötte vastapssal a Csajkovszkij Konzervatórium Női Szimfonikus Zenekara kíséretében színpadra lépő Lukács Anitát, Szendy Szilvit, Vadász Zsoltot és Peller Károlyt. Nagy tetszést váltott ki, hogy egyes slágerek oroszul is felcsendültek a magyar művészek előadásában.
Január 22-én a horvátországi Varasdon folytatódott a turné, ahol Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Vadász Zsolt és Szabó Dávid előadásában láthatta a produkciót a közönség a Varasdi Horvát Nemzeti Színház koncerttermében.
Az európai helyszínek sorát február 8-án Brüsszel zárta, ahol Lévai Enikő, Szendy Szilvi, Dolhai Attila és Peller Károly lépett színpadra a Balassi Intézet – Brüsszeli Magyar Nagykövetség Kulturális Szolgálatának épületében.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

15 éves a Lion King musical

Sándor Petra

Évadzárás és díjeső a Jókai Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Érkezik a Cirkuszhercegnő az Operettszínházba

Buchmann-Horváth Emese

Mary Poppins premier party (Madách Színház, 2012. szeptember 21-22-23.)

Tóth Barbara

Évadzáró társulati ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien