Hírek, beszámolók

Egy csipetnyi Olaszország a Gozsdu Teraszon

Dolce Duetto – egy Édes Kettes, mely mediterrán dallamokkal repít el minket egy szenvedélyes világba. A férfi, a nő és az olasz temperamentum találkozása egy krémesen lágy duett-lemezen.

A formáció tagjai, Kiss Éva Evelyn és Pankotay Péter, bár mindketten Thália oltárán áldoznak hosszú évek óta, mégsem egy színház falai között, hanem egy közös koncertfellépés alkalmával kötöttek barátságot.
 
Ez a véletlen találkozás hosszú beszélgetések sorozatát indította el, hiszen találtak egy közös pontot kettejük életében, a mediterrán dallamvilág szeretetét. Kell ennél több két tehetséges fiatalnak? Édes Kettesük elmerült a szenvedélyes dalok tárházában, hogy a számukra legkedvesebbeket formálják leginkább szájuk íze szerint, és létrehozzanak egy olyan lemezt, mely átadja a hallgatóságnak azt az életérzést, amit ők oly annyira kedvelnek és szeretnek. A napsütötte tájak hangulatát idéző slágerek mellett repertoárjuk még opera-feldolgozásokat, illetve pop- és a klasszikus zene elemeit ötvöző crossover stílusú dalokat tartalmaz.
 
Kiss Éva Evelyn tizenkét éven át tanulta a hegedű fortélyait a kapuvári zeneiskolában, mellette énekversenyek rendszeres résztvevője, és iskoláinak állandó kórustagja volt. A színészmesterséget a soproni színházban, és a budapesti Theatrum Színiakadémián sajátította  el, miközben a Zeneművészeti Főiskola ének szakán magánúton képeztette hangját. A mozgásművészet sem áll tőle távol, mestere a külföldön is elismert Karsai János volt. Szívéhez legközelebb a jazz, a musical, az operett illetve a komolyzenei dallamok mellett a már említett mediterrán világ áll.
 
Pankotay Péter szintén kórustagként szeretett bele az éneklésbe, s ez a szerelem Toldy Mária Musicalstúdiójában teljesülhetett be igazán, 2001-ben a Színművészeti Egyetemen szerzett operett-musical színész diplomája pedig már maga a házassági levél Péter és a zenés színház világa között. Az ország számos színházban megfordult az évek folyamán, játszott az Operettszínházban, a Madách Színházban, Nyíregyházán, Kecskeméten és Győrött is. Két főiskolai osztálytársával, Derzsi Györggyel és Jegercsik Csabával egy év végi vizsgára megalakították a „Három tenor” magyar változatát, a formációval azóta is számos helyen szerepeltek nagy sikerrel.
 
A Dolce Duetto Kiss Éva Evelyn és Pankotay Péter életében egy olyan állomás, melyet sok-sok éves szakmai gyakorlat előzött meg, így találkozásuk egy olyan szerencsés pillanat, melyet minden bizonnyal a csokoládéba olvadó szerelmes duettek minden rajongója áldani fog.

A Gozsdu Teraszon (VII. Király 13.) 2008. augusztus 3-án, vasárnap 20.30-kor. Dolce Duetto bemutatkozó koncert.

Kapcsolódó tartalmak

Mi jöhet még?! – utolsó előadás

Vincze Dániel

Március 6-án startol a Duna Tv musical-operett műsora

admin

50 éves a Funny Girl

Vincze Dániel

Rockmusical a Zrínyi-emlékév programjában

Volf Anna

Évadzárás 2010-2011

Volf Anna