Hírek, beszámolók

Duplán ünnepelt a Szép nyári nap csapata

Két oka is volt, hogy különleges Szép nyári nap előadást láthattak a nézők február 5-én este az Operettszínházban. Századszor játszották a szereplők a Neoton-musicalt, ráadásul a CD-változat nemrégiben aranylemez lett!

A szemfüles nézők már az este folyamán észrevehették, hogy rendkívüli előadáson vesznek részt, mivel Szabó Dávid 100. feliratú pólóban tornázott a második felvonás elején, Faragó András és Vágó Bernadett pedig eredeti szövegébe többször beleszőtte a “százas” szót.
 
A tapsrend végén meg is érkezett a színpadra Kerényi Miklós Gábor, a musical dramaturgja, a teátrum főigazgatója, aki a Szép nyári nap keletkezésének körülményeit idézte föl a nézőknek. “2009 februárjában támadt az ötletünk, hogy műsorra tűzünk egy kortárs musicalt, még abban az évben egy hatalmas összefogás eredményeképpen meg is született a produkció, melyet 2009. július 12-én mutattunk be. Adva voltak a fantasztikus Neoton-dalok és a szereplők, mindehhez készült egy történet, amely nagyon szerethető. A hatalmas sikernek köszönhetően immár két és fél év elteltével ma a 100. előadást ünnepeljük.”
 
A köszöntő végén a többi szereplő mellé a főigazgató színpadra szólította Sz. Nagy Ildikót és Papadimitriu Athinát, akik ezen az estén nem játszottak, de szintén a produkció részesei Rózsikaként, majd érkezett a stáb: Kemenesi Tünde jelmeztervező, Bátonyi György díszlettervező, Duda Éva koreográfus, Somfai Péter és Nagy László világítástervezők, Ditzmann Tamás hangtechnikus, Bolba Tamás karmester-zenei vezető, Pejtsik Péter hangszerelő, Korcsmáros György, a szövegkönyv egyik írója, a jogtulajdonos Lőrinczy György és a rendező Somogyi Szilárd. Egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni Böhm György, a szövegkönyv másik szerzője, Dézsy Szabó Gábor (Kovács) és Szendy Szilvi (Ria).
 
Végül, de nem utolsósorban Kerényi Miklós Gábor – KERO® a Neotont méltatta, a dalszerzőket, akiknek az egész produkciót köszönhetjük: Jakab Györgyöt, aki sajnos már nem lehet velünk, Hatvani Emesét és Pásztor Lászlót. Utóbbi színpadra is lépett az együttes képviseletében. “Nagyon megható, hogy előadás született dalainkból, sosem gondoltam volna. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magneoton kiadásában megjelent egy CD a produkcióban elhangzó zenékből, amely aranylemez lett.” Ezt követően átadta a szereplőknek a névre szóló, bekeretezett elismeréseket.
 
Az ünnepi beszédeket követően Somogyi Szilárd rendező felkonferálta a meglepetésműsort, amelyben színpadra lépett Mészáros Árpád Zsolt is. Ő Ria szerelmét, Kovásznai Ricsit alakította volna, azonban az alkotói folyamat alatt a karakter valahogy eltűnt a történetből. A nézők először láthatták az eredeti történetben még szereplő jelenetet, természetesen megrendezve. Elhangzott az Apám szólt című Neoton-sláger, Mészáros Árpád Zsolt előadásában, partnere Vágó Bernadett, Ria volt. Ezután Csepregi Évától hallhattuk a Párizsi lányt, majd Sz. Nagy Ildikó, Papadimitriu Athina, Náray Erika és Szulák Andrea kíséretében adta elő a Veszekszik a mama című dalt.
 
Az ünneplés zárásaként a szereplők közösen vágták föl a stílszerűen ládát formáló tortát, melyben paradicsomból rakták ki a 100-as számot.
 
 
Forrás: operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

A Kölyök musical cd-n!

admin

Plázába viszi a West side story-t a Szegedi Nemzeti Színház

Krista Adrienn

Megkezdődtek a Marie Antoinette próbái a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Jégtáncosból Fekete Vámpír

oldadmin

Így készült a We Will Rock You

Volf Anna