Hírek, beszámolók

Dvd-n is kiadják a Love Never Dies-t

Andrew Lloyd Webber a New York Times-nak számolt be arról, hogy hamarosan hivatalos videófelvétel készül a Love Never Dies-ról.

A zeneszerző bejelentése több kérdést is felvet, ezekről a Webber egyelőre nem nyilatkozott.
Nem árulta el például, hogy a londoni, vagy az általa a londoninál jobbnak tartott, idén májusban bemutatott melbourne-i előadást örökítik-e meg.
A többször halasztott Broadway-premierrel kapcsolatban szintén nem lehet tudni, hogy mi Webber jelenlegi álláspontja. Korábbi nyilatkozatai szerint mindenképp be szeretné mutatni a musicalt New Yorkban, de a dvd-megjelenés fényében erre nem sok esély maradt.

A Love Never Dies (vagy korábbi címén a Phantom: Once Upon Another Time) színpadra állításának fordulatos története már-már az eredeti Fantomét idézi. A musical írásának időszakában került először az érdeklődés középpontjába a mű Webber egyik macskájának köszönhetően, aki a szerző számítógéppel ellátott elektromos zongorájából – egy jól sikerült sétának köszönhetően – kitörölte a komplett partitúrát. (A történet vége szomorú, néhány héttel az eset után a szóban forgó macskát, Ottót elütötte egy autó. Webber később neki ajánlotta az első felvonást, amit a cicusnak hála kénytelen volt kétszer megírni.)
Az ezt követő időszakban Webber nagyszabású tervei borzolták a kedélyeket, ugyanis négy világvárosban egyszerre akarta bemutatni a Love Never Dies-t. A végül 9 millió fontból színpadra állított musical költségeinek megnégyszerezése vakmerő vállalkozásnak tűnt.
Két évvel a premier előtt Webber sydmontoni birtokán szakmabeli meghívottak tekinthették meg az első felvonás akkori verzióját. A New York Post beszámolójának köszönhetően a nagyközönség is megismerhette a történetet.
A négyszeres premierből végül semmi nem lett, a szokásoknak megfelelően egyszerre egy helyen, a West Enden debütált a musical 2010. március 9-én Ramin Karimloo és Sierra Boggess főszereplésével. A kritikai fogadtatás nem volt éppen fényes, de Webber nem adta fel. “Újratervezés” és néhány nap szünet után a második változat 2010 novemberében került színre. Utólag úgy tűnik, a ráncfelvarrás sem tett csodát, hiszen 2011. augusztus 27-én lekerül a musical Londonban.

Kapcsolódó tartalmak

Mi jöhet még?! – utolsó előadás

Vincze Dániel

Március 26-án kezdődik az improvizációs fesztivál

Sándor Petra

Kenny Ortega rendezi az In The Heights filmet

admin

A Jégvarázs lett a filmtörténet legnagyobb animációs kasszasikere

Volf Anna

Melanie C kapta Mária Magdolna szerepét

Volf Anna