Hírek, beszámolók

Édeskettes hármasban – újabb musical Miskolcon

A Seres Ildikó által rendezett könnyű amerikai zenés komédiát április 8-án mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház Játékszíne, Szirbik Bernadett és Cservenák Vilmos szereplésével.

Neil Simon és Marvin Hamlisch darabjának szereplői Vernon, a sikeres zeneszerző és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Jellemük összeférhetetlensége és állandó „pengeváltásaik” dacára a munkakapcsolatból hamar szerelem lesz. A lány volt barátja azonban – láthatatlan harmadikként – folyamatosan zaklatja őket telefonhívásaival. Vernon hiába próbálja szarkasztikus humorával kezelni a helyzetet, az állandó viták csakhamar szakításhoz vezetnek. A végén persze minden jóra fordul, addig azonban elhangzik jópár remek dal.

Seres Ildikó már korábban is rendezett musicalt a Játékszínben, a két évvel ezelőtt bemutatott C’est la vie sikere után merült fel benne az Édeskettes hármasban színrevitelének gondolata.

Vernon szerepét Cservenák Vilmos játssza, aki bevallotta: egy kicsit izgul a közelgő előadás miatt.
– Ettől függetlenül nagyon jó hangulatú próbafolyamat volt, élveztük a közös munkát. Régóta nem játszottam már főszerepet, ráadásul itt, Miskolcon ez az első zenés szerepem, ezért nagyon készülök rá. Remélem a nézőknek is annyira szórakoztató lesz az előadás, mint nekünk – mondta a színművész.

Soniaként Szirbik Bernadettet láthatja a közönség. – Igazi örömjáték ez számomra, egyébként is szeretem a vidám darabokat, úgy érzem, ezek közelebb állnak a lelkemhez. Komoly szakmai kihívás is, hiszen ez az első zenés darabom az évadban, de Seres Ildikóval, mint rendezővel, harmadik alkalommal dolgozunk együtt, és nagyon értjük egymás nyelvét.- meséli.

– Mivel az előadás két művész kapcsolatáról szól, bőven van lehetőség önmagunkról is vallani. Igazi jutalomjáték mindkét színész számára, és szívből remélem, hogy olyan előadást sikerül létrehoznunk, amiben tehetségük eddig kevésbé ismert oldalát is megmutathatják – tette hozzá a musical rendezője.

Mivel a darabban dramaturgiai szerepe van a három másik Soniának és Vernonnak, a díszletben fontossá válik a vetítés, sőt a szereplők alteregóit megformáló vokalisták is ebben a formában tűnnek fel a színpadon. Hajdufi Péter segítségével a vokálos dalokhoz videó klipet is forgattak a két színésszel, akik különböző alteregókként jelennek meg a vásznon és vitatkoznak élő önmagukkal.

Az előadás először április 8-án este tekinthető meg a miskolci Játékszínben.

Kapcsolódó tartalmak

Rockmusical az Agria Nyári Játékok műsorán

Volf Anna

Budavári Palotakoncert – Operett a Duna fölött

Buchmann-Horváth Emese

A legújabb filmtervek között a Wicked és a Szupersztár

admin

Nagy öröm a József fotós próbáján!

admin

Rudolf – bécsi maxi

admin