Hírek, beszámolók

Edith és Marlene – Bemutató a Centrál Színházban

Mészáros Márta rendezésében újra játsszák Budapesten az Edith és Marlene című előadást. A zenés darab Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel a címszerepekben csütörtöktől látható a Centrál Színházban.

“A darab két ikonról szól, az előadás pedig két ízig-vérig színésznőről, akik a legendákra emlékezve megpróbálják felidézni Edith Piaf és Marlene Dietrich alakját” – olvasható a MaNNa Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az Edith és Marlene ősbemutatója 25 évvel ezelőtt volt a Pesti Színházban, ahol Kútvölgyi Erzsébet és Hernádi Judit játszotta a címszerepeket. A rendezői székben akkor is Mészáros Márta filmrendező ült, aki azóta több európai városban is színpadra állította Pataki Éva művét, és most 25 év után ismét Budapesten rendezi meg az előadást.
A darab Piaf és Dietrich alakjain túl a két nő viszonyát, barátságát, rivalizálását, viszályait is felidézi.
A Centrál Színház kisszínpadán Piaf szerepében Botos Éva, Dietrich szerepében Nagy-Kálózy Eszter lép színpadra. A két legendás nő történetét Kecskés Karina, Marton Róbert és Nagy Dániel Viktor segít elmesélni: a színészek több szerepet alakítanak a két felvonásos darabban.
A közlemény szerint az előadás humora, történelmi hűsége és fikciói egy filmrendező olvasatában izgalmas estét ígérnek azoknak is, akik csak szórakozásra és ismert slágerekre vágynak és azoknak is, akik közelebb szeretnének kerülni a két nagy nőalak személyiségének titkaihoz. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Építik a Jekyll & Hyde díszletét Szegeden

Sándor Petra

A Madách Színház titkai

Mezőfi Orsolya

A High School Musicalből a Broadway-re

admin

Csoportterápia (Madách Színház)

Schmidt Barbara

Csúcsot döntött a Madách Színház

Buchmann-Horváth Emese