Hírek, beszámolók

Egy kis éji zene – Keszthelyi Nyári Játékok

Centrál Színház 2011 júliusában mutatja be Stephen Sondheim Egy kis éji zene című musicaljét. A szereplőválogatások nemrég értek véget, így a teljes szereposztás még nem ismert, de annyit tudni lehet, hogy Törőcsik Mari és Patai Anna is szerepet kapnak az előadásban.

Az idén 81 éves Stephen Sondheim a huszadik századi zenés amerikai színház legfontosabb alakja. Pályája első jelentős sikerét a West Side Story dalszövegírójaként aratta. A Hugh Wheeler-rel közösen jegyzett Egy kis éji zene (A Little Night Music) című darabjának alapját Ingmar Bergman 1955-ös Egy nyári éj mosolya című filmje szolgáltatta, a történet a századfordulón Svédországban játszódik. Három család érkezik egy hajdani kurtizán vidéki kastélyába Szent Iván éjjelén: szeretkeznek, szakítanak, párt cserélnek, így hajnalra minden viszony átrendeződik.

A produkció – Magyarországon egyedülálló módon – replika-előadásként jön létre a londoni Menier Chocolate Factory-val koprodukcióban. Az eredeti előadás rendezője: Trevor Nunn, aki 1968 és 1986 között a Royal Shakespeare Company művészeti vezetője volt, később pedig a londoni Nemzeti Színház művészeti vezetője lett. Pályája során számtalan klasszikus darabot rendezett, és a zenés színházakban is jelentős sikereket ért el, ő volt például a Macskák vagy a Nyomorultak ősbemutatóinak rendezője. A sokszoros jelölés mellett háromszor nyerte el a Tony-díjat, háromszor az Olivier-díjat és háromszor a Drama Desk-díjat is.

A magyarországi próbák június második felében kezdődnek, a bemutató július végén lesz a Keszthelyi Nyári Játékokon (július 28, 29, 30, 31.), a budapesti premierre 2011 október 14-én kerül sor a Centrál Színházban, ahol a darab folyamatosan műsoron lesz.

Kapcsolódó tartalmak

Kiosztották az Olivier-díjakat Londonban

admin

Toldi, premier előtt – interjú Andrádi Zsanettel és Csengeri Attilával

József Kriszti

Spring Awakening – A jelenlegi Broadway Cast

Nagy Péter

Meghalt Pintér Tamás kaszkadőr

Potyó Krisztián

Rövidhírek, 2014. január

Volf Anna