Hírek, beszámolók

Egyetemisták számára rendeznek színházi nyílt napot Szegeden

Próbára tehetik saját színészi képességeiket és a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik szerdán ellátogatnak a kulturális intézménynek a Szegedi Tudományegyetemmel közös nyílt napjára.

A délelőtti megnyitót követően verses villámcsődülettel emlékeznek a száz évvel ezelőtt született Weöres Sándorra, majd az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött, folyosókon, öltözőkön, hidakon, lépcsőkön, csupa olyan helyen, ahová néző nem teheti be a lábát – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A vendégek bemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György főfodrász pedig önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura. Mások színpadi sminket kaphatnak, szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Burján Zsolt fővilágosító és Toronykőy Attila rendező azt is megmutatja, miként alakul ki egy előadás díszlete és látványvilága.
Szerdán kora délután a hallgatók szórakoztató, játékos vetélkedőn próbára tehetik színházi, zenei és filmes ismereteiket, az improvizációs helyzetgyakorlatok során pedig az is kiderül, az egyetemisták közöl ki lesz az, aki igazán színpadra termett.
A nyílt nap programjából a színházi előadások sem hiányozhatnak: a Nagyszínházban a Szegedi Egyetemi Színház az Anne Rice története alapján készült Interjú a vámpírral című táncjátékot adja elő, a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátéka látható.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Megalakul a Miskolci Balett

Buchmann-Horváth Emese

A zene világnapja 2011

Volf Anna

Webber-gála

Nagy Péter

Az ördög (Karinthy Színház)

Buchmann-Horváth Emese

Kiosztották a What'sOnStage közönségdíjakat Londonban

Volf Anna