Hírek, beszámolók

Egyfelvonásos vígoperák Egyházi Gézával a Városmajorban

Egyházi Gézát a zenés színház szerelmesei már számtalan musicalben és operettben láthatták, most pedig két egyfelvonásossal debütál az opera műfajában, július 25-én a Városmajorban.

“Mindkettő bariton szerep, ami az eddig megszokottakhoz képest technikai kihívás. Ezen kívül azért örülök ennek nagyon, mert Medveczky Ádámmal dolgozhatok együtt, aki óriási tekintély a szakmában, és a közös munka számomra nagyon sokat jelent.”nyilatkozta a nyár elején a népszerű művész az új feladatról.

A csengő Donizetti egyfelvonásos vígoperája, melynek ősbemutatója 1836-ban volt Nápolyban. A 19. századi történet egy patikus lakodalmán játszódik Sorrentóban, ahol vidáman mulatozik a vendégsereg. Köztük van Enrico is, aki ugyan remekül elszórakoztatja az egész társaságot, ám egy csöppet sem örül annak, hogy Serafina, a szép fiatal leány egy öregemberhez készül kötni az életét. Ezért mindent elkövet, hogy a nászéjszakát az örökké megszólaló csengetés megakadályozza.

Cimarosa A titkos házasság című vígoperájához kapcsolódik a 18. század egyik legsikeresebb bemutatója a bécsi Burgtheaterben. A nemesi rang- és vagyonszerző kiházasítás témájára írt opera buffát szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a közönség, a császár pedig helyben elrendelte, hogy játsszák el újra. A zene végig követi a történet könnyed, felhőtlen vidámságát, és sok tekintetben emlékeztet a mozarti vígoperákra.

Kapcsolódó tartalmak

Az Aida nyári bemutatójára készül a Soproni Petőfi Színház társulata

Volf Anna

Chicago (Miskolci Nemzeti Színház, 2012. október)

Czibulka Stella

Webber-gála

Nagy Péter

A nyomorultak – Szegedi Szabadtéri Játékok

Buchmann-Horváth Emese

Elismerések és könyvbemutató a Magyar Operett Napján

Buchmann-Horváth Emese