Hírek, beszámolók

Elkészült a Pesti Broadway Fesztivál idei programja

A Budapesti Operettszínház hivatalossá tette az idei Évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál programját:

A programok már szeptember 14-én, péntek este, a Thália által szervezett Vidéki Színházak Fesztiválja keretében színpadra lépnek sztárjaink. Este fél héttől Dancs Annamari, Vágó Bernadett, Feke Pál, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László mutatja be a premierek és repertoár-előadások, például a Marica grófnő, az Ördögölő Józsiás, a Veled, uram!, a Miss Saigon, az Elisabeth, a Viktória, a Ghost és a Rebecca legnépszerűbb slágereit.

A szeptember 15-i, szombat délutáni első program koprodukció a Tháliával és a vidéki teátrumokkal, ugyanis Országos Zenehíd elnevezésű programunkon a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Szegedi Nemzeti Színház és a Kassai Thália Színház legkiválóbb előadóit, valamint a Budapesti Operettszínház művészeit láthatják egy színpadon.

Az öt órai ünnepélyes megnyitót követően Marica grófnő és az Operett többi “kékvérűje” lép pódiumra – a Rebecca, az Elisabeth, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Veled, Uram!, valamint a Rómeó és Júlia új beállói mutatkoznak be, s természetesen első premierünk legnagyobb slágerei is felcsendülnek. Színpadra lép Bordás Barbara, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Kapócs Zsóka, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Ágnes, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter.

Fél héttől az Operettszínház csapatai és olimpikon vendégeink ZeneiOlimpiáján szurkolhatnak kedvenceiknek. Rómeók, Mercutiók, Benvoliók, Szépségek és Szörnyetegek, Szilviák, Edvinek, Stázik és Bónik, szép nyári napozók, szubrettek és táncos-komikusok lesznek a versenypályán. A bemelegítést követően váltófutásban, labdajátékokban, vizes versenyszámokban, öttusában, súlyemelésben mérik össze tudásukat…

Fél nyolckor aztán új értelmet nyer a “Sztárom a párom” szinte szállóigévé vált film címe. Hogy ki, kinek a sztárja és párja, vagy párjának a sztárja lesz, arról Dancs Annamari, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Boncsér Gergely, Brasch Bence, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Faragó András, Homonnay Zsolt, Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter gondoskodnak. Az Operettszínház örökifjú és fiatalabb generációi a legkülönbözőbb párosításokban kerülnek nézőink elé – a Szép nyári napból, A víg özvegyből, a Rudolfból, az Elisabethből, a Csókos asszonyból, A Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből és A Szépség és a Szörnyetegből varázsolnak igazi bulihangulatot a szombati nap végére.

Szeptember 16-án, vasárnap két órától négy óráig valódi csemegével kedveskedünk a legelszántabbaknak: a Bohém Casting kapcsán bohém castingra kerül sor a Színház előcsarnokában. Nyilvános meghallgatás lesz a közönség számára, Virág szerepére, videofelvétellel, Brasch Bence és Kelemen Dániel vezetésével. Aki kedvet érez ehhez, s vállalna szereplést akár az előadásban is, próbafelvételre jelentkezhet a broadway@operett.hu címen. Csupán néhány sort kell énekelni, melyben természetesen Marcell és Tamás alakítója segít majd.

Ezzel egy időben, a szabadtéri színpadon a PBS MIX – a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek műsora különleges meglepetésekkel várja az érdeklődőket. Három órától pedig a Musical Együttes és a Pesti Broadway Stúdió végzett növendékeinek show-ja következik, melynek címe: 50% anszamb-lé – nyomokban stúdiósokat tartalmazhat.

Négy órakor kezdődik az Operett Activity, játékos kvízműsor, a közönség bevonásával. Nézők és sztárjaink együtt mutogathatják el, írhatják körbe vagy rajzolhatják le az operett- és musical műfajának legösszetettebb kifejezéseit. Közben pedig lesz Ábrahám-show a komponista legnagyobb slágereivel, elsősorban második nagy operett-premierünkből, a Viktóriából, de a Bál a Savoyban című előadásunkból Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Peller Anna, Vörös Edit, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Kökény Pál, Peller Károly, Vadász Dániel énekel majd, s persze versenyez is a legjobb activity-játékos címért…

Kora este este egy igazi különlegességre kerül sor. A blokk címe: Az ‘Én táncolnék veled’-től a ‘Hogyha kell egy tánc’-ig. Az Elisabeth nagy párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter műsorában sok izgalmas produkcióra és szerepcserére is sor kerül…

Háromnegyed héttől a Ghost és az Ördögölő Józsiás apropóján a színpadon ördögök, szellemek, s más különleges lények váltják egymás – Bordás Barbara, Dancs Annamari, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes, Szerényi László bújnak a legkülönbözőbb bőrökbe…

S mi más is zárhatná Pesti Broadway Fesztiválunkat idén is, mint a vasárnap háromnegyed nyolckor kezdődő Retro Party, ahol ezúttal is a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek és a XXI. század diszkóslágereit szólaltatja meg Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Janza Kata, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Vörös Edit, Bálint Ádám, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László.

Szabadtéri fesztiválunk fényét tovább fokozza, hogy ezúttal a kitartó nézőket bent is várjuk: a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek nagysikerű vizsgaelőadása, Pintér Béla Darvas Benedek Parasztopera című műve, Földes Tamás rendezésében a Raktárszínházban tekinthető meg 15- én és 16-án este 10 órakor. Ingyenes jegyek a Pesti Broadway Fesztivál ideje alatt a Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban igényelhetők.

A Fesztivál műsorvezetői idén is: Peller Anna és Csonka András lesznek.

Forrás: Operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Csillagok éve – Operettszínház sajtótájékoztató, díjátadó (2012. június 18.)

Czibulka Stella

(Nem) csak ülök és mesélek – Bot Gábor színművész közönségtalálkozója

Czitrovszky Balázs

Górcső alatt a Love Never Dies dvd

Vincze Dániel

Dolhai Attila a Ghost címszereplője

Utasi Nikolett

Barbara – A kegyetlen játék

Stern Ágnes