Hírek, beszámolók

Előkészületben – várható musical-premierek világszerte

Londonban körülbelül egy év múlva kerülhet színre egy, a Bee Gees dalaiból összeállított musical. A többszörös Grammy-díjas együttes egykori tagja, Robin Gibb nyilatkozott a tervről, hozzátéve, hogy a musicallel emléket szeretne állítani 2003-ban elhunyt ikertestvérének, a szintén Bee Gees-tag Maurice-nak. Az előadás producere a Bee Gees egykori sikerkovácsa, Robert Stigwood lesz.

Bruce Lee életéről is musical készül, a bemutató New Yorkban lesz a 2009-2010-es évadban. A zeneszerző az a David Yazbek, akit az Alul semmi komponistájaként ismerhetünk. Kelet és Nyugat találkozását szeretnék megvalósítani az előadásban, ehhez a kínai operától a popzenéig mindenféle stílust felhasználnak majd.
Szintén 2010 környékére tervezik a Zindzi Mandeláról, Nelson Mandela lányáról szóló musical bemutatását a Broadwayn. A történet alapjául Zindzi Mandela hamarosan megjelenő emlékiratai szolgálnak majd.
 
A Spring Awakening szerzői is új musicalen dolgoznak, a műhely-változatot New Yorkban mutatják be júliusban. A téma ezúttal Néró – humoros stílusban. A Spring sikere után talán már nem lesz nehéz elérni, hogy a kész változat eljusson a Broadwayre is.
 
 

Forrás: BBC, playbill.com, Powerhouse Theater

Kapcsolódó tartalmak

Színházak éjszakája – Operettszínház (2013. május 4.)

Czibulka Stella

Siker volt az 1300. Macskák is

admin

Jimi Hendrix-emlékkoncertet szerveznek Budapesten

Buchmann-Horváth Emese

Lőrinczy György átvette a Budapesti Operettszínház vezetését

Sándor Petra

Sopronban vendégszerepel az Operettszínház

admin