Hírek, beszámolók

Én és a kisöcsém Miskolcon a Nyári Színházban

A Miskolci Nemzeti Színház egy vidám társasutazást szervezett a nézőknek Én és a kisöcsém címmel. Keresik mindazokat, akik szívesen velük tartanának egy bohókás, zenés, önfeledt utazáson!

Eisemann Mihály és Szilágyi László közös zenés bohózata, az Én és a kisöcsém, június 22-én került bemutatásra a miskolci Nyári Színházban, októbertól pedig a miskolci Kamaraszínházban várja majd a nézőket.

„Szeretem, amikor megegyezés születik a darabról és a szereposztásról. Szeretem, ha a tervezővel közös hullámhosszon vagyunk, és a dramaturg bátorít, ha a munkatársaim tanítanak, ha kialakul egy közös rendszer. Szeretem, ha a színészek kíváncsiak, ha kérdeznek, és nem rejtik el érzéseiket. Szeretem, ha sejteni az út végét, de nem látni egészen el oda. És szeretem, amikor valaki egyetlen mondattal képes megnevettetni egy teljes színházat, amikor a közönség számára megadatik egy olyan élmény lehetősége, ami most engem is arra késztet, hogy a szeretem szót ennyiszer ideírjam.” – mondta a rendező, Szabó Máté.
 

A darabról:

„Holdvilágos éjszakán/ miről álmodik a lány?/ Hogy jön egy királyfi tán/ Hófehér paripán.” Ez így van rendjén egy fiatal lánynál: álmodozik, vágyakozik és az év nagy részében a fellegek között jár. De mi történik akkor, ha a földre leszállva, pechére (vagy épp szerencséjére) pont egy mesébe csöppen? Ráadásul egy olyan mesébe, ahol kamaszfiúnak öltözve akar megleckéztetni egy nőgyűlölő, fiatal dán milliomost…
Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben született darabja a legismertebb és legkedvesebb kisoperettek egyike, olyan slágerekkel, mint az „Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon”, a „Csa-csa-csak egy cseppet ittam kérlek”, a „Mia bella signorina” vagy a címadó „Én és a kisöcsém”. Könnyű májusi történet a szerelemről és az életről, ami „olyan szép, mint egy film, amiből nem vágta ki a legjobb részeket a cenzúra”.

Szereposztás:

Kelemen Félix – GÖRÖG LÁSZLÓ (Jászai-díjas)
Kelemen Kató – ULLMANN MÓNIKA
Andersen Vilmos – HARSÁNYI ATTILA
Vadász Frici – SZIRBIK BERNADETT
Doktor Sas – MOLNÁR GUSZTÁV
Doktor Vas – KOKICS PÉTER
Zolestyák – BŐSZE GYÖRGY
Rejtő Piroska – JANCSÓ DÓRA
Bözsi – RAMOCSA EMESE
Végrehajtó – HOMONAI ISTVÁN
 

Az előadást a Nyári Színházban még június 23-án, 29-én és 30-án 20.30-kor láthatják a nézők.

Kapcsolódó tartalmak

Örökérvényű mese a szeretetről, nem csak gyerekeknek

Buchmann-Horváth Emese

Madách Színház Musical Pályázat – I. Döntő

Buchmann-Horváth Emese

Egy darabot a szívemből – Máté Péter és Cserháti Zsuzsa emlékest

Kiss Brigitta

Évadbejelentő sajtótájékoztató a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Adele dalaival lép színpadra a Harlem Gospel Choir

Buchmann-Horváth Emese