Hírek, beszámolók

Erdélyi rock musical ősbemutató Szentendrén

Szabó Előd és Nagy István Barbara – A kegyetlen játék című musicalje 2014. szeptember 27-én debütál Szentendrén.

Ivancsics Ilona és Színtársai idén is meglepetéssel indítják az évadot. Most nem egy tengerentúli újdonság kerül színre, sem pedig a magyar drámairodalom egyik rég játszott gyöngyszeme, hanem egy friss és izgalmas erdélyi rock musical, melynek alkotói erdélyi művészek: Szabó Előd – a pár éve az X-Factorban feltűnt tehetség – és Nagy István a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színész-dramaturgja. A rendező a Budapesti Operettszínház  Nádasdy Kálmán-díjas művésze, Somogyi Szilárd, aki Marosvásárhelyen szerezte meg diplomáját.

A musical az 1989-90-ben lezajló román forradalom utáni időkben játszódik, egy magyar családra gyakorolt hatásukon keresztül mutatja be a történelmi eseményeket, illetve meséli el Barbara, a fiatal erdélyi lány és szeretett apja történetét. Barbara címszerepét Patai Anna, a kislányként a Megasztárban ismertté vált énekesnő játssza. A fiatal művésznő a könnyűzene mellett számos alkalommal bizonyított már a színpadon is, többek között a Madách Színház Mary Poppins musicaljének Jane-jeként.

További szerepekben láthatjuk Magyarország egyik legnagyszerűbb hangú színésznőjét, az idén Csillag-díjjal jutalmazott Nádasi Veronikát, a cselszövő mostohaanyaként. A Jászai Mari-díjas Szolnoki Tibor karakteréhez híven az ügyvéd szerepébe bújik, az Operettszínház Faragó Topyja jóságos nagybácsiként mutatkozik be, illetve Bardóczy Attila Barbara édesapját alakítja. Érkezik még a Madách Színház lehengerlő hangú színművésznője Bajza Viktória, a társulatnál már megismert Kékesi Gábor és Bodrogi Attila, valamint a Madách– és az Operettszínház ifjú tehetségei: Szabó Gyula Győző és Pirgel Dávid.

A nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan teltház előtt indul el a musical a siker útján, a premiert követően pedig országszerte látható lesz a Barbara és a darab erdélyi turnéja is tervben van.

Forrás: Ivancsics Ilona és Színtársai

Kapcsolódó nyereményjátékunk itt érhető el.

Kapcsolódó tartalmak

Cleo: új musical-film Hollywoodból

admin

Légy jó mindhalálig Egerben

Sándor Petra

Alföldi, Feke és Molnár Piroska az Apáca Show-ban

Buchmann-Horváth Emese

Egy darabot a szívemből – Máté Péter és Cserháti Zsuzsa emlékest

Kiss Brigitta

A tűz, a vér és az örökkévalóság nevében legyen boldog az újév!

Stern Ágnes