Belföld Hírek, beszámolók

Évadbejelentő sajtótájékoztató a Madách Színházban

2017. április 27-én tartotta évadbejelentő sajtótájékoztatóját a Madách Színház, ahol kihirdették, milyen előadásokkal várják a nézőket Budapesten és több vidéki nagyvárosban is a 2017/18-as évadban.

A Madách Színház – Magyarországon elsőként – az előadások iránti fokozott igény miatt folyamatos játszási rendre tér át, azaz jövő évadtól nyáron sem tart szünetet. Színterei a RaM Colosseum mellett egy új külső játszóhellyel is bővülnek: a Budapest Kongresszusi Központban is várják a közönséget a 35 éve bemutatott Macskák című előadással.

A 2017/18-as évadban ezen kívül is több előadás jubileumát fogják ünnepelni. Szente Vajk első Madách színházbeli rendezése az 1×3 néha 4 avagy egyszerháromnéhanégy című vígjáték 2017 őszén a 100. előadásához érkezik. A Mary Poppinst, a Disney és Cameron MacKintosh musicalét pedig idén 300. alkalommal tűzik műsorra. A nyomorultak című musicalt 2018. január 16-án, míg Kocsák Tibor és Miklós Tibor Anna Karenina című musical-operáját 2018. február 2-án láthatják 100. alkalommal a nézők. Az Andrew Lloyd Webber klasszikus, Az Operaház Fantomja, a premier után pontosan 15 évvel, 2018. május 30-án lesz látható 800. alkalommal.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban, vagyis az eredetitől eltérő módon, önálló rendezői koncepcióval és kreatív tervekkel állítsa színpadra a Mamma Mia! című musicalt, mely idén nyáron már negyedik alkalommal vendégeskedik a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a következő évadban Magyarország számos nagyvárosába is ellátogat majd a 2018. augusztus 3-i 300. előadásig. A Jézus Krisztus Szupersztár című musical is országos turnéra indul, de október 15-én a Papp László Arénában is megtekintheti a közönség.

A következő évadban két új színdarabbal is készül a Madách Színház: 2018. február 16-án lesz a Hatalmas Afrodité című 1995-ös Woody Allen-film színpadi változatának bemutatója.  Az előadás rendezője Valló Péter, míg főszereplője Szente Vajk lesz.

Horgas Ádám rendezésében láthatja a közönség 2018. március 29-től a Seress Rezső életét feldolgozó Szomorú vasárnap című darabot, melynek főszerepeit Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Nagy Sándor alakítják.

Kapcsolódó tartalmak

A zene világnapja – All That Jazz

Volf Anna

Színházigazgatói prémiumról szóló vita a Fővárosi Közgyűlésben

Volf Anna

Hoztam egy dalt Szendrőládért! – Musicalsztárok az árvízkárosultakért

admin

Réthely megindokolta a Kamaraszínház és a Játékszín pénzének megvonását

Krista Adrienn

Mégsem lesz Funny Girl a Broadway-n

Volf Anna