Hírek, beszámolók

Évadkezdés a József Attila Színházban

Az első premier szombaton a Huszti Péter rendezte Molnár-előadás lesz – közölte a színház az MTI-vel. A doktor úr című vígjátékban többek között Márton András, Piros Ildikó, Mikó István, Nemcsák Károly és a nemrégiben 75. születésnapját ünneplő Pásztor Erzsi is szerepel.

Huszti Pétert október 22-én a színpadon láthatja a közönség: Piros Ildikóval játszik a Kerényi Imre rendezte Kései találkozás című produkcióban, a Madách Színház legendás Mensáros-Tolnay-féle előadásának új változatában.

Sarkadi Imre Elveszett paradicsom című művét Csiszár Imre rendezésében november 12-én tűzik műsorra Koncz Gábor, Viczián Ottó és Magyar Tímea főszereplésével.

Vajda Anikó-Németh Zoltán Nem tudok élni nélküled című musicaljét Egri Márta, Mikó István, Nyírő Bea, Sövegjártó Áron, Szabó Dávid, Benkő Péter és Győri Péter szereplésével mutatják be, az előadásban az Apostol együttes is fellép. A Böhm György rendezte produkciót december 17-től láthatják a nézők a József Attila Színház színpadán.

A Győri Nemzeti Színház Dobozy Imre-Korognai Károly A tizedes meg a többiek című komédiájával vendégszerepel október 7-én és 8-án a József Attila Színházban. Az előadást Forgács Péter rendezte.

A színház honlapja szerint a repertoáron szerepel még a Mici néni két élete, a Shirley Valentine, a Kölcsönlakás visszajár, a Legyen a feleségem!, a Balfácánt vacsorára, a Paraszt Dekameron, a Halló, halló! és a Made in Hungária. A repertoár gyermek- és ifjúsági előadásai között megtalálható a Hófehérke és a hét törpe című zenés mesejáték, az Óz, a Csipkerózsika, a Suszter manói, a Betlehem csillaga, az Indul a bakterház és a Vértestvérek is.

Az Új Magyar Táncszínház (régi Presidance Company) Terminál – Nemzetek Táncai című előadását is műsorra tűzi október 3-án és 4-én a József Attila Színház. A darab egy multikulturális fesztiválra érkező táncegyüttesek kálváriáját mutatja be: a repülőtér terminálja technikai okok miatt elzárja a külvilágtól a táncosokat, akiknek egy teljes napját kísérhetik végig a nézők.

A színház honlapja szerint a magyar operett napján, október 24-én Operettgálát rendeznek.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Mihálka Györggyel

Vincze Dániel

Ma tartja szabadtéri évadnyitóját a Weöres Sándor Színház

Volf Anna

Aranycsapat Szegeden

admin

Székely Dózsa György tánckrónikájával zárul a szezon a Margitszigeten

Volf Anna

Musical és operett Szilveszterkor is

admin