Belföld Hírek, beszámolók

A Nemzeti Lovas Színház évadnyitó sajtótájékoztatója a Kincsem Parkban

A Nemzeti Lovas Színház 2017. szeptember 19-én tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Kincsem Parkban, ahol a következő év nagy produkcióit mutatták be.

A Nemzeti Lovas Színház a Kincsem Parkban felépített rendezvénysátorban tartotta éves sajtótájékoztatóját, amelyen jelen volt Pintér Tibor, a színház alapítója, Papadimitriu Athina színésznő, valamint Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. ügyvezető igazgatója.

Pécsi István a teátrum és a Kincsem Park együttműködését méltatva kiemelte, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat jött létre. „Tökéletesen összecsiszolódtunk, maximálisan támogatjuk egymás munkáját. Abban bízom, hogy a folytatás legalább ennyire gördülékeny lesz.” Elmondta, hogy míg nyáron ők használják szabadtéri rendezvényekhez a sátrat, télen a Lovas Színház tartja itt előadásait.
 
Ezután Pintér Tibor ismertette az előttük álló időszak új produkcióit. 2017. október 13-án mutatják be A fekete álarcos lovas című szuperprodukciót, amely egy humoros, vígjáték jellegű romantikus történet az egész családnak, latin-amerikai slágerekkel tarkítva. „Nem Zorró, de hasonló” – szögezte le.
2018 elején jön a Zámbó Jimmy életét feldolgozó darab. Tervben van egy nagyszabású koprodukció az Operettszínházzal, a nagysikerű Elisabeth-hez hasonló Sissi musicalt szeretnének a Lovas Színházban is színre vinni. Emellett Herendi Gáborral, a Kincsem című film producerével egyeztetve készül a Kincsem előadás is, amelyben kizárólag valós tényeket alapul véve jelenítik meg a világhírű ló történetét. Különlegessége, hogy a futamokat ábrázoló jelenetek majd kint a lóversenypályán zajlanak, mialatt a zsoké végig énekel. 
 
Pintér azt is elárulta, hogy a következő évben gyakran felbukkannak a színpadon a sajtótájékoztatón is bemutatott, magyaros motívumokkal hímzett, „21. századi huszár” jelmezek. Végül felhívta a figyelmet Akadémiájukra és büszkeségét fejezte ki korábbi tanítványai felett, akik azóta országos, sőt nemzetközi ismertségre tettek szert, pl. Bordás Barbara vagy Vörös Edit. A Lovas Színház lényegét pedig így foglalta össze: „a cirkusz és a színház közötti híd, ahol a színészek élőben lovon dalra fakadnak.”
 
Ezután A fekete álarcos lovasból mutattak be két részletet, a Lovas Színház fiatal tehetsége, Mohácsi Márk Pedro dalát, míg Pintér Tibor és Pápai Kíra A fényes hold figyel ránk című slágert adták elő a Barcelonából hozatott andalúz lovak hátán.
 
A fekete álarcos lovas című szuperprodukció 2017. október 13-án, 14-én és 15-én látható a Kincsem Parkban a Nemzeti Lovas Színház előadásában.
 

 

Kapcsolódó tartalmak

Március 6-án startol a Duna Tv musical-operett műsora

admin

Kiálts a szeretetért! (Rock Színház)

Stern Ágnes

A nadrág (Karinthy Színház)

Czitrovszky Balázs

Bemutatkozik a The SunCity Rockets

Buchmann-Horváth Emese

Az István, a király rövid története

Vincze Dániel