Hírek, beszámolók

Évadnyitó utcabál a József Attila Színháznál

Évadnyitó utcabálra hívja a közönséget a József Attila Színház: a bemutató előtt álló darabok és korábbi produkciók zenei részleteiből kapnak ízelítőt azok, akik szeptember 8-án ellátogatnak a teátrumhoz.

Az évadnyitó utcabál, amelynek háziasszonya az idén Kocsis Judit lesz, immár hagyomány a színház életében. Csakúgy, mint a 2006-ban rendezett első bálon, a társulat most is várja a közönséget délután háromtól este tízig egy közös mulatságra – olvasható a színház honlapján.
A színház melletti kis utcában, a Déryné közben számtalan program várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt. A délután 3-kor kezdődő műsorfolyammal először a kicsiknek kínálnak szórakozást: ők a színház egyik gyermekdarabjából, az Ózból láthatnak-hallhatnak bemutatót, majd a művészekkel közösen táncolhatnak az előadás zenéjére. A közös táncba a felnőttek is bekapcsolódhatnak, akik a lépésekkel a színház Facebook-oldalán már előre megismerkedhetnek.
A színház sminkesei és fodrászai a kicsiknek arcfestéssel, a felnőtteknek korabeli frizurák készítésével kedveskednek, az átalakítás közben készült fotókat és a végeredményt a színház honlapján lehet majd megnézni.
Az ingyenes rendezvényen plakátkiállítással idézik meg az előző évad és az őszi szezon darabjait, a helyszínen kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség.
Négy órától a közönség találkozhat és beszélgethet a József Attila Színház örökös tagjaival: Galambos Erzsivel, Bodrogi Gyulával, Bakó Mártával, Voith Ágival, Szabó Évával, Láng Józseffel, akiktől dedikált fotókat kaphatnak.
Fél öttől a zenéé lesz a főszerep, többek között retro slágerek hangzanak el, magyar és délszláv dalok csendülnek fel. A zenei és színpadi kavalkádban részt vesz Nemcsák Károly, a színház igazgatója is. A színészek közül néhányan új oldalukról is bemutatkoznak, maguk főzte ételekkel várják a közönséget, akik zsűrizhetik is az ételeket.

A 2012-2013-as évad első premierje október 6-án Hunyadi Sándor Feketeszárú cseresznye című színműve, amelynek előbemutatóját még az évad végén, június 3-án láthatta a közönség.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Bendegúz Nap Vámpíréknál

Vincze Dániel

Koreográfusi díjat kapott Duda Éva

admin

Producerek utoljára a Madáchban

oldadmin

Barbra Streisand zenetörténelmet írt új albumával

Volf Anna

Tim Rice: 'A Szupersztárnak nincs szüksége ízléstelen tehetségkutatóra'

Volf Anna