Hírek, beszámolók

Évadzárás csillagokkal a Budapesti Operettszínházban

A Budapesti Operettszínház 2012. június 18.-án először ítélte oda a Csillag Díjat, a közönség szavazatai alapján. A díjátadó a 2011/2012-es színházi évad lezárása és egyben az új megnyitása is volt.

Az esten – mely Peller Anna és Kerényi Miklós Máté műsorvezetésével zajlott – Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy hagyományt kíván teremteni a Budapesti Operettszínház a díj átadásával, melynek elnevezése nem csak a teátrumban futó produkciókra és azok híres szerzőire, de a színház tehetséges művészeire is utal. Kiemelte ezen kívül az Aranypálca Kálmán Imre Musical és Operett Karmesterversenyt, melyet egyedülálló módon a televíziós közvetítésben is követhet majd a közönség, valamint a jövő év áprilisában megrendezendő nemzetközi operettfesztivált, melynek a Nagymező utcai színház ad majd otthont. A Budapesti Operettszínház nemzeti kategóriába való besorolását fontos előrelépésként értékelte az igazgató, aki a következő évad bemutatóiról is beszélt.

A Marica Grófnőben a következő évadban Bordás Barbarát, Fischl Mónikát és Kalocsai Zsuzsát láthatja majd a közönség októbertől, november elején pedig a Thália színházban debütál a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon már bemutatott Bohém Casting, mely Puccini Bohéméletének modernizált átirata.

Decemberben visszatér Lévay Szilveszter Elisabeth című musicalje, melyben a címszerepet alakító Janza Kata és Vágó Bernadett, és a Halál figuráját újra magára öltő Szabó P. Szilveszter mellett Dolhai Attilát is újra láthatja a közönség, de ezúttal Rudolf helyett a Halál szerepében. A hajdanán a gyermek Rudolfot alakító Kerényi Miklós Máté pedig Luccheni szerepét alakítja majd. Ábrahám Pál Viktóriája Béres Attila rendezésében kerül bemutatásra 2013. januárjában többek között Huszti Péter, Frankó Tünde, Fischl Mónika és Vadász Dániel szereplésével, márciusban pedig a Tamási Áron eredeti művéből Tolcsvay László és Bori Tamás által alkotott zenés játékot, az Ördögölő Józsiást állítják színpadra. A zenés fantasy főbb szereplői: Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó Dávid és Felföldi Anikó.

A 2012/2013-as évadot Ghost című film Glen Ballard, Dave Stewart és Bruce Joel Rubin által jegyzett musical változata zárja, mely az alkotókat sok kihívás elé állítja majd a színpadi megoldások terén.  

A következő évad bemutatóiból ízelítőt is kaphattak a megjelentek. Először A Bohém Castingból hangzott el a Producert találtunk Boncsér Gergely, Kocsis Dénes, Brasch Bence és Kelemen Dániel előadásában majd Bordás Barbara, Vadász Dániel, Kerényi Miklós Máté és Dancs Annamária mutattak be egy Marica grófnő egyveleget. Szendy Szilvi és Peller Károly a Victoria talán leghíresebb, az Ahol az ember felmászik a fára című dalával szórakoztatta a közönséget, végül pedig Vágó Bernadett és Dolhai Attila zártak a Ghostból az Így van jól című szerzeménnyel.

A díjakat KERO valamint a Blikk főszerkesztője, Tóth Béla Endre adta át. A díjazottak:

Az évad operett színésznője: Bordás Barbara
Az évad operett színésze: Peller Károly
Az évad musical színésznője: Vágó Zsuzsi
Az évad musical színésze: Feke Pál
Az év felfedezettje: Dancs Annamária
Az Évad díj nyertese: Dolhai Attila

Horváth Emese

Kapcsolódó tartalmak

Artúr király búcsút int Londonnak

admin

Rebecca cd dedikálás

Nagy Péter

„Szerintem mindenki egy kerek egészet alkot!”

Utasi Nikolett

Budapesti Kamaraszínház: utcai akció a jegyek eladására

Volf Anna

Mary Poppins próba a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese