Hírek, beszámolók

Évadzáró társulati ülés a Miskolci Nemzeti Színházban

A június 3-i eseményen megemlékeztek a színház idén elhunyt tagjairól, összegezték az évad eredményeit, majd átadták a társulat és a művészeti tanács díjait.

Béres Attila igazgató köszöntőjében elmondta, sikeres évadot zárhat a színház, ezt a nézők, és az eladott bérletek száma is igazolja. – Úgy gondolom, ez egy remek évad volt, remek előadásokkal és remek alakításokkal. Itt Miskolcon nemcsak színházat, hanem közösséget is építünk. Ez nem könnyű feladat, hiszen sokan vagyunk, de hiszem, hogy nincs nagyobb erő a közösségnél – hangsúlyozta a direktor.

Az elmúlt évadban összesen 518 alkalommal játszottak előadást a teátrumban, amik közül 436 saját, 82 pedig vendégprodukció volt. A darabokra több mint 135 ezren voltak kíváncsiak. A legtöbb alkalommal színpadra lépő művész Fandl Ferenc volt, aki százhatvanhétszer alakított szerepet.

Számos díjat is átadtak az évadzárón. Losó József, a MIRELITE MIRSA Zrt. vezérigazgatója és felesége évek óta a Miskolci Nemzeti Színház támogatói. Minden évben két színészt díjaznak, akik az évadban kiemelkedő művészi teljesítményt nyújtottak. Idén négy művészt is kitüntettek: Ullmann Mónikát, Gáspár Tibort, Varga Zoltánt és Simon Zoltánt.

Az évad legjobbja a kulisszák mögött díjat Vinnainé Pusztai Rita nézőtéri felügyelő kapta, Baranyai Anett lett az énekkar legjobbja, Székely Balázs pedig a zenekaré. A Miskolci Balett tagjai Medvecz Marcellt választották az évad legjobb balettművészének.

Az ÉszakMagyarország olvasói Jancsó Dórát választották az év színészének, a kollégák elismerését pedig Simon Zoltán érdemelte ki. Az idei évtől a Művészeti Tanács is díjaz majd minden évadban – közös döntéssel – egy színházi dolgozót. Az első ilyen díjat Kramcsák János műszaki vezető kapta.

Azonban a nyárra sem kell búcsút venni a színháztól, az évad előadásai számos helyen megfordultak már vendégjátékként országszerte. Ez a következő hónapokban is így lesz: június 12-én a Mindent a kertbe c. előadás szerepel a POSZT-on, a Zűrzavaros éjszaka június 21-én a Városmajori Színházi Szemlén, majd július 15-én és 16-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon is látható lesz, illetve a fesztiválszereplések között van még a Fenevadak június 26-i, győri előadása is.

Kapcsolódó tartalmak

Visszatér Londonba az Aspects of Love

admin

Béres Attila is pályázik a Pesti Magyar Színház igazgatói posztjára

admin

Megvan A nyomorultak film teljes szereposztása

Volf Anna

A chicagói hercegnő sajtótájékoztató

Buchmann-Horváth Emese

Előkarácsony kedvenceinkkel

admin