Hírek, beszámolók

FAME-RENT, a hírnév ára, októberben a József Attila Színházban

Mint ahogy arról már szeptember elején hírt adtunk, három népszerű musical történetét láthatja a közönség egy koncert-musicalben összefoglalva októberben a József Attila Színházban.

A Fame, a Rent és az Egy bohém rapszódiája fantasztikus dalait és legizgalmasabb jeleneteit (néhány Mamma mia!, Szombat esti láz és West Side Story dallal kiegészítve), most FAME-RENT, A hírnév ára címmel, két részes koncert-musicalként mutatja be az IG Produkció és a Rock Színház Alapítvány Miklós Tibor rendezésében és Fincza Erika koreográfiájával. 

A híres New York-i művészképző iskola, a Fame School életéről, növendékeinek és tanárainak hétköznapjairól, kapcsolatairól szóló világsikerű film és az annak folytatásaként született musical is kivételesen népszerű a műfaj hazai rajongóinak körében. Nem kisebb rajongótábort szerzett magyarországi bemutatásával egy másik amerikai kult-musical, a szintén New Yorkban játszódó Rent. Mindkét darabot a musicalszerzői pályája mellett társulatteremtő munkájáról, többek közt a Rock Színház egy alapító tagjaként is ismert Miklós Tibor állította színpadra elsőként Magyarországon. Ő volt a megálmodója a Freddie Mercury életét és pályáját felidéző, 2009-ben Egy bohém rapszódiája című dramatikus emlékkoncertnek is. A három mű témája sok ponton találkozik, más-más környezetben, különböző megközelítéssel, de mégis ugyanarról szól: a tehetségről, a siker, a befutás vágyáról, az ezekért folytatott küzdelmekről, – az örömteli pillanatok mellett – bukásokról, tragédiákról és a fiatal tehetségekért érzett felelősségről.

A koncert-musicalt október 27-én két alkalommal, 15 és 19 órakor láthatja a közönség a József Attila Színház színpadán.

Szereplők: Dér Heni, Puskás Peti, Zentai Márk, Nag Anikó, Miklós Eponin, Ekanem Bálint Emota, Tóth Angelika.
 

Kapcsolódó tartalmak

Egyházi Géza koncert – Kecskemét

Vincze Dániel

Musical-Operett Paletta harmadjára is Dorogon

admin

Hét premier a Győri Nemzeti Színházban

Volf Anna

Munkatársakat keresünk!

Vincze Dániel

High School Musical 3: Végzősök

Nagy Péter