Hírek, beszámolók

Fantom 25: díszdobozos kiadás, koncert-dvd és dokumentumfilm az évforduló alkalmából

Az operaház fantomja világpremierének 25. évfordulója alkalmából régi és új hang- és videófelvételek kerülnek a boltok polcaira.

A Universal Music díszdobozos évfordulós csomagja október 3-án jelenik meg. A dobozban helyet kap Az operaház fantomja és a Love Never Dies hangfelvétele (az eredeti londoni szereposztással), a világpremier napján kiadott 60 oldalas londoni programfüzet másolata, a musical születését bemutató 150 oldalas könyv és egy exkluzív Fantom-medál is. A dvd-n a Fantom slágereihez készített klipeket (The Phantom of the Opera, All I Ask of You, The Music of the Night, Wishing You Were Somehow Here Again), egy 1985-ös és egy 1986-os Webber-interjút, az elnyert Tony-díjakról szóló 1987-es tudósítást és a Webber 50. születésnapi koncertjén elhagzott Fantom-részleteket tekinthetik meg a vásárlók.

Ahogy arról már beszámoltunk, október elején három alkalommal a Royal Albert Hallban nagyszabású koncerttel emlékeznek meg a negyedszázados évfordulóról. A legújabb hírek szerint az utolsó koncert Nagy-Britannia több mozijában is élőben megtekinthető lesz, a felvételt november 14-én dvd, Blue-Ray és cd formájában is megjelentetik.

Október 24-től lesz kapható a The Phantom of the Opera – Unmasked című dokumentumfilm, melyben Andrew Lloyd Webber, Sarah Brightman és Michael Crawford a Fantomról, Ramin Karimloo, Celia Graham és Riz Robertson pedig a Love Never Dies-ról beszél majd.

A hivatalos oldalon lévő közlemény szerint Az operaház fantomja világszerte 5,6 milliárd dolláros bevételt termelt, amivel továbbra is a világ legnyereségesebb szórakoztatóipari terméke megelőzve az olyan mozisikereket, mint az Avatar, az ET vagy a Csillagok háborúja. Eddig 27 ország 145 városában több mint 130 millióan látták a musicalt. Az előadás jelenleg Londonban, New Yorkban, Budapesten, Las Vegas-ban és Kyotóban látható.

A 25. évfordulós koncert trailere:

Kapcsolódó tartalmak

Mandy Patinkin Londonban

admin

Hugh Laurie mint Higgins?

admin

Amikor a fától látszik az erdő

Buchmann-Horváth Emese

Gondolatok a bécsi Producerekről

Vincze Dániel

A Sírhant művek sztárja a Broadway legjobban várt musical-felújításában

Volf Anna