Hírek, beszámolók

Fantom a Dóm téren

Július 13-án egy legendás musical, a Madách Színházban idén épp tíz éve sikerrel játszott Webber-mű, Az Operaház Fantomja különleges koncertváltozatban elevenedik meg a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében.

1986-ban mutatták be Londonban Az Operaház Fantomját, Andrew Lloyd Webber egyik legsikeresebb, Gaston Leroux regényéből készült musicalét. A produkciót a brit fővárosban és New Yorkban is számos szakmai díjjal ismerték el, a közönség körében aratott siker pedig töretlen: a Broadway leghosszabb ideje futó show-ja, egyben az első olyan, amely a musicalek Mekkájában elérte a tízezredik előadást.

A Madách Színház előadása a világszerte látható Fantomok közül azért különleges, mert ez volt az első non-replica produkció a musicalből, azaz Szirtes Tamás nem a londoni vagy a New York-i előadások hajszálpontos másolataként, hanem eredeti elképzelés alapján rendezhette meg a musicalt. A premierre 2003. május 30-án került sor, Szirtes alkotótársai Seregi László koreográfus, Vágó Nelly jelmez- és Kentaur díszlettervező voltak. Az átütő siker Magyarországon sem maradt el: tíz éve töretlen a közönség érdeklődése az előadás iránt, amit az is bizonyít, hogy csaknem hétszáz alkalommal, több mint félmillió néző előtt játszották a Madách Színházban.

Kevés olyan darab van Magyarországon, melyről elmondható, hogy valamiféleképpen megfordította a színház menetét. A Madách Színház történetében az egyik ilyen darab Az operaház fantomja, mely hazai bemutatójának most ünnepeli tizedik évfordulóját. Ez a darab olyan erős hatással volt a színház működésére, hogy jelentősen befolyásolta az azt követő éveket. A 2003-as premier a Madách Színházat egy új pályára állította. A színház újkori története nagyon erős összefüggésben van ezzel a bemutatóval és annak fantasztikus sikerével” – fogalmazott Szirtes Tamás.

A Webber-musical koncertváltozata július 13-án látható a Dóm téren. A fantom szerepében Sasvári Sándor lép fel, a női főszerepet, Christine-t Fonyó Barbara énekli, Raoulként pedig Bot Gábort láthatja-hallhatja a közönség. A musicalkoncert további fellépői: Pándy Piroska, Rozsos István, Barát Attila, Weil Róbert, Bajza Viktória, Kuthy Patrícia, Vikidál Gyula és Nagy Balázs.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó tartalmak

Catherine Zeta-Jones a Broadway-n?

admin

Színészdíjat kapott a POSzT-on Gubik Petra

Buchmann-Horváth Emese

Mamma Mia 200. előadás

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja 200. előadás – Interjú Langer Somával

Sándor Petra

200. Vámpírok bálja jubileumi előadás (Magyar Színház, 2013. szeptember 1.)

Czibulka Stella