Hírek, beszámolók

Fergeteges évadzáró mulatság a Pécsi Nemzeti Színházban

A dzsungel könyve 50. jubileumi előadásával zárja június 1-jén a 2011/2012-es évadot a Pécsi Nemzeti Színház. A 17.00 órakor kezdődő előadás díszvendége a musical Kossuth-díjas zeneszerzője, Dés László lesz, aki ezt követően este 20.00 órakor maga is színpadra lép a Színház tér gyönyörű díszletei között.

A nagy sikerre való tekintettel egy nappal és egy plusz produkcióval tovább tart az idei pécsi színházi évad a szokásosnál, A dzsungel könyve félszázadik előadásával búcsúzik közönségétől a teátrum.
Az ünneplés viszont nem ér véget az intézmény falai között: este 8 órától a Színház téren koncert kezdődik, melyen saját szerzeményeit játssza Dés László, a musical zeneszerzője; dalait a Pécsi Nemzeti Színház művészei: Györfi Anna, Stubendek Katalin, Lipics Zsolt és Ottlik Ádám adják elő. Az estét a szédületes Misina táncház után egy Magyarországon most először látható vízi fényjáték zárja, melyet a Pyro-Fókusz Kft. ajánlott fel erre az alkalomra. S hogy a környék különleges nedűi se hiányozzanak a rendezvényről, a Vylyan Pincészet finom borait, a Pécsi Sörfőzde pedig jellegzetes söreit hozza el a térre.

Az eseményen a színház igazgatója, Rázga Miklós ismerteti a publikummal a következő évad műsortervét, amit kora délután sajtótájékoztatón jelent be a médiának. Itt hangzik majd el az elmúlt évad értékelése, valamint a nemzeti intézményi címmel járó feladatok és lehetőségek sora is.

 

Forrás: pnsz.hu
 

 

Kapcsolódó tartalmak

Merjünk álmodni!

Rechtenwald Kristóf

A padlás a Pécsi Nemzeti Színházban

Sándor Petra

Meglepetések a vámpírkastélyban szombat éjjel

admin

Fantom 25 premier

Vincze Dániel

Indul a varázs! – Musicalmesék bemutató az Operettszínházban

Utasi Nikolett