Hírek, beszámolók

Fogyatékkal élőket vár a Margitszigeti Szabadtéri Színház a Zorba főpróbájára

A Szabad Tér Színház igazgatónője, Bán Teodóra a fogyatékkal élő emberek számára ajánlotta fel a Zorba című dramatikus táncjáték főpróbájának megtekintését a bemutató előtti napon, július 25-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
 
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőtere a kerekes székes vendégek fogadására is alkalmas. Minden előadás alkalmával négy hellyel várja a színpad a kerekes székes nézőket, a kizárólag a fogyatékkal élő emberek és kísérőik számára fenntartott főpróbán viszont húsz speciális helyet tudnak biztosítani. A helyeket a színház munkatársainak helyszíni útmutatása alapján tudják majd elfoglalni.

A főpróbán való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet július 24-én, kedden 17 óráig tehetnek meg a marketing@szabadter.hu címen, vagy a 30/584 1043-as telefonszámon.

A Zorba című balett 300 művész közreműködésével kerül bemutatásra július 26-án és 29-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A történet Nikos Kazandzakhis regénye alapján Zorba a görög címen Anthony Quinn főszereplésével vált világhírűvé. Keveházi Gábor Mikis Theodorakhis zenéjére készített koreográfiát, mely felújított formában, szabadtéri bemutatóként először kerül színre.

A címszerepet a Magyar Állami Operaház címzetes szólótáncosa, Solti Csaba táncolja, további főszereplők Végh Krisztina, Popova Aleszja, Cserta József, Medvecz József és Nádasdy András. Szólót énekel: Wiedemann Bernadette. Közreműködik a Magyar Nemzeti Balett társulata, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Kórus valamint a Sirtos együttes. Vezényel Werner Gábor.

Ízelítő az előadásból:

Kapcsolódó tartalmak

A vámpírok már a télre készülnek

admin

Ne mondd: "volt", mondd, hogy "lesz"!

Buchmann-Horváth Emese

Jézus Krisztus Szupersztár (Feke-Serbán-Polyák)

oldadmin

Poligamy – Interjú Galambos Attilával

Mezőfi Orsolya

Ismét Londonban a démoni borbély

admin