Hírek, beszámolók

Forgács Péter a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Forgács Pétert pénteki ülésén választotta a győri teátrum igazgatójává a megyei jogú város közgyűlése. A teátrumot jelenleg megbízott vezetőként irányító színész egyhangú szavazással 22 voksot kapott. Az új vezető megbízatása július 1-jétől 2016. január 31-ig szól.

Forgács Péter kiemelte: a vidéki közönségnek megfelelő változatos műsortervet alakít ki. A jövő évad repertoárja már elkészült: a nagyszínpadon hét bemutatót, köztük egy balettelőadást, a kisszínpadon két premiert tartanak. Az előadások között századfordulós dráma, magyar kortárs darab, retro-musical, krimikomédia és opera is megtalálható. Kérdésre válaszolva elmondta: a társulat összetételében nem tervez változást.
Szólt arról, hogy már próbálják a Vörös Pimpernel című látványos musicalt, amelynek június 18-án tartják az előbemutatóját a Győri Nemzeti Színházban. Az új szezonban a nagyszínpadon bemutatják egyebek között Szomory Dezső Györgyike, drága gyermek című színművét Ács János rendezésében és Háy János Gézagyerek című drámáját. Az operakedvelőknek a Carmennel, a könnyű műfaj szerelmeseinek az Aranycsapat című Fenyő Miklós-musicallel kedveskednek. A Pletyka című bohózatot, Neil Simon darabját Balázs Péter rendezi.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Tháliában vendégeskedett a Leányvásár

admin

Rövidhírek, 2014. október

Volf Anna

Zac Efron az új londoni József?

admin

Best of Webber októberben

admin

Rövid a póráz – Feydeau bohózat érkezik a Thália Színházba

Buchmann-Horváth Emese