Hírek, beszámolók

Forgács Péter marad a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Egyhangú döntéssel Forgács Péter pályázatát fogadta el a győri közgyűlés pénteken a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára.

A jelenlegi igazgató jövőbeni megbízatása 2016. július 1-jétől 2021. június 30-ig szól. Az igazgató poszt betöltésére egyedüliként Forgács Péter adta be pályázatát.

A bíráló bizottság értékelése szerint a jelenlegi igazgató pályázata megalapozott és hiteles a színház művészeti arculata, a társulatépítés, az intézményszervezés, a marketingtevékenység és a közönségkapcsolatok építésének koncepciója tekintetében is. A társulat jövőképét reálisan ábrázolja, s személye garanciát jelent a következő években is a magas művészi munkára, a színjátszás hagyományainak továbbörökítésére és a közönség bizalmára.

Forgács Péter 1981-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kazimir Károly osztályában, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1982 és 1993 között a budapesti Thália Színház, majd a Fővárosi Operettszínház társulatának tagja volt. Utóbbi tagsága mellett vendégművészként főszerepeket alakított a Rock Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Karinthy Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban és a Soproni Petőfi Színházban.
2000-től párhuzamosan játszott a Budapesti Operettszínházban és a Győri Nemzeti Színházban, 2002-től a győri társulat művésze, amelyet 2007. február 23-tól 2008. június 30-ig megbízott igazgatóként, 2011-től igazgatóként vezet.
Színművészi munkásságát 1992-ben és 1998-ban eMeRTon-díjjal, 2005-ben Jászai Mari-díjjal és Kisfaludy-díjjal, 2011-ben Prima díjjal, 2012-ben Szent István-díjjal, 2014-ben pedig Győr Művészetéért-díjjal ismerték el.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Torontóban a Volt egyszer egy csapat

admin

Évadot zárt a Radnóti Miklós Színház

jambor.dorottya

Mary Poppins jótékonysági bemutató és közönségtalálkozó (Madách Színház, 2012. 09. 18.)

Czibulka Stella

A musical a nép operája

oldadmin

Az Operettszínházban születik újjá a Dorian Gray musical

polauf.eszter