Hírek, beszámolók

Huszonkét Queen-dalból áll össze a Freddie Mercury-show

Freddy MercuryHuszonkét Queen-dalból áll össze az Egy bohém rapszódiája elnevezésű színházszerű koncert, amelyet július 31-én és augusztus 1-jén először Gyulán, majd augusztus 14-én és 15-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthat a közönség. A legendás együttes frontemberét, Freddie Mercuryt öt énekes játssza majd. Az előadás huszonkét olyan Queen-slágerre épül, amelyek leginkább jellemzik a rocktörténelem egyik legjobb énekesének pályafutását – mondta el Miklós Tibor, a dalok fordítója és az előadás rendezője. A show-ban Szomor György, Serbán Attila, Zentai András, Ekanem Bálint és Puskás Péter alakítja majd az 1991-ben elhunyt énekest.
Varga Miklós, akit “a jóbarát, Elton John” szerepében láthat-hallhat a közönség, szintén előad egy Queen-slágert – tette hozzá Miklós Tibor.

A dalszerző, aki két hete vehette át az Artisjus Szerzői Jogvédő Egyesület életműdíját, kiemelte: “Freddie Mercury nemcsak énekes, hanem egy kivételes tehetségű dalszerző is volt. Gazdag költői világa elképesztő mélységeket ért el, amikor megtudta, hogy halálos beteg”.

Miklós Tibor elmondta: eredetileg zenés darabot szeretett volna írni Freddie Mercury életéből, de amikor szembesült azzal, hogy “szinte lehetetlen megszerezni rá a jogokat”, inkább a koncertszerű előadás mellett döntött. “Az is kész csoda, hogy megengedték lefordítani a dalokat, ha jól tudom, ezt még soha nem engedélyezték. Most pedig utólag gratuláltak az elkészült fordításokhoz” – tette hozzá.

Az előadás mégis megőriz néhány színházszerű elemet, lesznek benne például szöveges visszaemlékezések, valamint fényképekkel és videóbejátszásokkal is színesítik az előadást. A zenét egy hat-nyolc tagú zenekar élőben játssza majd a koncerten, de a kórusrészek felvételről mennek majd. Miklós Tibor ezt azzal indokolta, hogy a kar táncolni is fog. A koreográfia Bakó Gábor, Fincza Erika és Kátay Róbert munkája.  

A magyarított dalokból lemez is készül, amelynek stúdiómunkálatai nemrég kezdődtek el.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2012 – programajánló

Tóth Barbara

Készül A Holnemvoltbolt mesemusical

Buchmann-Horváth Emese

Imagine This: gyors búcsú Londonban

admin

Szászhúsz milliós állami támogatás a József Attila Színháznak

Volf Anna

We will Rock You: Szuperprodukció és társadalomkritika

Stern Ágnes