Hírek, beszámolók

Új hírek a Fantomról

Andrew Lloyd Webber tegnap közölte a sajtóval a régóta várt Fantom-folytatás, a Love Never Dies két főszereplőjének nevét. A produkció 2010 tavaszi, londoni világpremierjén és az azt követő őszi Broadway-premieren – ahogy az várható volt – Christine-t Sierra Boggess, a Fantomot pedig Ramin Karimloojátssza majd. Mindketten otthonosan mozognak a szerepükben, hiszen Boggess Las Vegasban, Karimloo pedig Londonban volt látható az eredeti Fantom előadásban.

 
A jelek szerint tehát mégsem lesz hármas világpremier, lesz azonban cast album, mely várhatóan 2010 karácsonyán kerül a boltok polcaira. Concept album is készült, melyet Webber a Whistle Down The Wind concept albumtól eltérően ezúttal a két színpadi főszereplővel énekeltetett fel. Hozzájuk – egyelőre szigorúan csak a cd-felévétel erejéig – többek között John Barrowman (Raoul), Sally Dexter (Mme Giry) és Summer Strallen (Meg Giry) csatlakozott. A rendező Jack O’Brien, a szövegíró Glenn Slater, a koreográfus Jerry Mitchell lesz.
A Webber által felügyelt Fantom-feldolgozások esetében egyébként mindig is izgalmas kérdés volt, kik bújnak a mára már klasszikussá vált karakterek bőrébe. A zeneszerző pár napja például azt nyilatkozta, hogy a június 25-én elhunyt Michael Jackson többször is megkörnyékezte őt az elmúlt évek során, azzal, hogy szívesen vállalná magára a szerepet, először a filmváltozat kapcsán. Azt, hogy Michael milyen Fantom lett volna, sajnos már nem fogjuk megtudni, annyi azonban bizonyos, hogy a Love Never Dies bemutatóját már most is hatalmas érdeklődés övezi.

Kapcsolódó tartalmak

Premierre készülve – Lázas próbák a My Fair Lady pénteki szegedi bemutatója előtt

admin

Volt-nincs egyszer egy csapat

admin

Zöld Csaba közönségtalálkozó

Buchmann-Horváth Emese

Finisbe érkezett a Rebecca

admin

Bowlingoztak az Operettszínház sztárjai

Nagy Péter