Hírek, beszámolók

Misztikus filmsorozat indul az m1-en

A Magyar Televízió musicalsztárokat is felvonultató három részes misztikus filmsorozata, a Géniusz – Az alkimista című produkció március 3-án, 4-én és 5-én 21.30-kor kerül adásba. A film főcímdalát is éneklő Feke Pál Konrád Gábor pécsi színész szerepében lesz látható, míg A Társulat című szerepválogató műsorban feltűnt kolléganője, Simon Boglárka Katát játssza majd. Mindkét színésznek ez lesz az első prózai szerepe.

A filmsorozat főszerepét Alföldi Róbert kapta, akit a Madách Színház színpadán a Producereknek és az Édeskettes hármasban című zenés komédiának köszönhetően musicalszerepben is láthatott a közönség. A filmsorozat fő helyszíne Pécs. A produkció a baranyai megyeszékhely népszerűsítésére is hivatott, melynek oka nem más, mint Pécs 2010-es debütálása Európa Kulturális Fővárosaként

A Géniusz története röviden:  A Pécsi Nemzeti Színház egyik nyilvános próbáján rejtélyes körülmények közt meghal Brunner Károly író (Blaskó Péter), az okkultizmus szakértője. Brunnert egykori tanítványa, Paul Steiner (László Zsolt) hajszolja az öngyilkosságba; Steiner egy naplót követel a férfitől, aki inkább eldobja magától az életet. Brunner halálának egyik szemtanúja, a színházban tartózkodó Késmárki András (Alföldi Róbert), a Janus Pannonius Tudományegyetem professzora. András gyanúsan viselkedik; a jelek szerint jól ismerte az áldozatot, amit következetesen tagad a nyomozók előtt. Hogy miért is tört egykori professzora életére Paul Steiner, az is kiderül majd a sztoriból, amely persze számtalan nem várt eseményt és fordulatot is hoz. A történetben fontos szerepe van az áldozat levelének, melyben furcsa üzenetet küld a fiának.

A fokozatosan feltáruló összefüggések nem hétköznapi nyomozásra, a Da Vinci-kódból ismert intellektuális kirakójátékra csábítja Andrásékat Pécs kultúrtörténeti múltjában; a titokzatos Géniusz, akinek titkát meg kell fejteniük, hogy a gyilkosságra is fény derüljön, különféle jeleket hagyott maga után a város emblematikus épületein, a levéltár porosodó kézirataiban, még a város 1780-as keltezésű alapítólevelében is.

A további főszerepekben: Stohl András, Tenki Réka, Kolovratnik Krisztián és Erdélyi Tímea. A film rendezője Soós Péter, forgatókönyvírója Fonyódi Tibor, tehát a Tűzvonalban című sorozat alkotópárosa. 

A filmsorozat előzetese:


 

Kapcsolódó tartalmak

József újra Bécsben!

admin

SingSingSing: musical show a soproni színházban

Sándor Petra

Március 6-án startol a Duna Tv musical-operett műsora

admin

Mamma Mia! karaoke itthon is

admin

DROMEN VAN LICHT

admin