Hírek, beszámolók

Ghost – sajtótájékoztató az Operettszínházban

A londoni West End és a New York-i Broadway után május 31-én és június 1-jén a Budapesti Operettszínházban mutatják be Kerényi Miklós Gábor igazgató rendezésében a többszörös Oscar-díjas film nyomán készült Ghost című musicalt.

Kerényi Miklós Gábor a kedd délutáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a darab egészen különleges helyet foglal el a musicalirodalom történetében, hiszen egy világhírű filmből készült, emellett fantasztikus, nagyon aktuális témákat dolgoz fel. A történet tulajdonképpen egy krimi, fő mozgatórugói a pénz és a kiszolgáltatottság, melyek a mai világban sem ismeretlen problémák.

Évezredek óta izgatja az emberiséget, hogy létezik-e valami a halál után, ez a világban egy állandóan fel-felbukkanó kérdés; nem véletlen, hogy az ezotéria ennyire népszerű és ennyire érdekes” – fogalmazott a direktor. A musical izgalmas, spirituális megközelítésből mesél a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, de a komoly gondolatok mellett a játékosság, a humor is megjelenik benne. Kerényi Miklós Gábor azt is megjegyezte, az ezotéria nem áll távol a Budapesti Operettszínháztól, hiszen a közönség az Elisabethben és a közelmúltban bemutatott Ördögölő Józsiásban is találkozhatott már természetfeletti elemekkel.

Az Operettszínház igazgatója kiemelte a darab különleges látványvilágát is, elmondta, hogy az előadás nagyszerűen elegyíti a színházi eszközöket különböző filmes elemekkel, eddig még nem látott technikai megoldásokkal. Ugyanakkor hozzátette, míg a londoni és az amerikai produkciók a filmszerű színrevitelre törekedtek, a magyar előadás az emberi vonulatok megmutatására is nagy hangsúlyt fektet majd. A speciális természetfeletti momentumok megjelenítéséhez segítségül hívták Danny Blue-t, aki Muri Enikő és Dolhai Attila segítségével rögtönzött ezoterikus bemutatót tartott a sajtó képviselőinek.

Az előadás magyar szövegét Müller Péter Sziámi írta, a jelmezeket Velich Rita, a díszletet Khell Csörsz tervezte, a zenei vezető Balassa Krisztián, a koreográfus pedig Tihanyi Ákos. A szerelmespárt, Mollyt és Samet Vágó Bernadett és Dolhai Attila, illetve Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté alakítja.

Kapcsolódó tartalmak

Ma este Musical Duett koncert!

admin

Kellemes Ünnepeket!

admin

Sondheim-premier az Off-Broadwayn

admin

Itt a helyem! – meghirdette 2016/2017-es évadát a Miskolci Nemzeti Színház

halasi.vivien

Megjelent a Vígszínház app

Volf Anna