Hírek, beszámolók

Musical készül a Ghost-ból

Az 1990-es, Oscar-díjjal is jutalmazott film zenés változata jövő márciusban kerül a nézők elé.

A Ghost főszereplője a megölt, de még szellemalakban létező Sam, aki megpróbál barátnőjével, Mollyval kommunikálni, hogy megóvja őt egy gyilkostól, ebben pedig egy médium segíti őt. A húsz éve készült film főbb szerepeit Patrick Swayze, Demi Moore, Tony Goldwyn és a legjobb mellékszereplőként Oscarral jutalmazott Whoopi Goldberg játszották, a rendező Jerry Zucker volt.

A Ghost musicalt március végén mutatják be a manchesteri operában, nyártól lesz látható a londoni West Enden. A film forgatókönyvét az eredeti szerzője, a munkájáért szintén Oscarral díjazott Bruce Joel Rubin adaptálja színpadra. A film slágere, a The Righteous Brothers Unchained Melody című dala mellett új zene készül a musicalhez, ennek szerzői a Eurythmicsből ismert, világszerte 75 millió eladott albummal büszkélkedő Dave Stewart, valamint a hatszoros Grammy-győztes, Aretha Franklin, a Van Halen, az Aerosmith, Michael Jackson és Alanis Morisette lemezein producerként és hangszerelőként közreműködő Glenn Ballard.

 
A rendező Matthew Warchus lesz, aki a londoni National Theatre, a Royal Shakespeare Company és az English National Opera társulatával is dolgozott, színre vitte A Gyűrűk Urát Torontóban és a brit fővárosban, valamint több olyan produkcióban közreműködött, amelyet mind a West End, mind a Broadway közönsége láthatott.
 
Forrás: fidelio.hu

Kapcsolódó tartalmak

Szereplőket keresnek a Doktor Szöszi musicalhez

Volf Anna

Verditől Webberig

admin

Broadway Fesztivál 2016

Buchmann-Horváth Emese

MŰSORVÁLTOZÁS

admin

Országos Színházi Évadnyitó Pécsett

Sándor Petra