Hírek, beszámolók

Már forgatják a Glee második évadát

GleeTegnap kezdődött a 19 Emmy-díjra jelölt Glee második évadának forgatása. A sorozat készítője, Ryan Murphy a nemrég befejeződött Comic Con Glee-panelén számolt be a folytatással kapcsolatos tervekről. Az alábbiakban a Comic Conon és a különböző interjúkban elhangzott információkból szemezgetünk.

SPOILEREK következnek!

A második évadban a készítők csökkentik az egy részben elhangzó dalok számát, így az eddigi 8 helyett átlagosan 5 dalt terveznek epizódonként. Az így nyert időt a karakterek bemutatására fordítják majd. Ryan Murpy tervei szerint több családtagot is megismerhetnek a nézők, többek között Artie, Rachel, Brittany és Mercedes hozzátartozói bukkanhatnak fel egy-egy epizódban, de Sue édesanyja is megjelenhet a képernyőn.

Az évad első része – melynek címe Audition lesz – a nyáron történtekkel foglalkozik, a fináléban pedig az országos verseny zajlik majd, méghozzá New Yorkban.
A kiemelt epizódok között szerepel a szeptemberben adásba kerülő Britney Spears rész, melyben az énekesnő 6 dala hangzik majd el. Ryan Murphy kitérő válszt adott arra a kérdésre, hogy Britney megjelenik-e az epizódban.
A tavalyi hatalmas siker után ismét lesz Madonna-epizód, de a musicalrajongók örömére egy külön részt szentelnek a Rocky Horror Picture Show-nak is.
Az évadterv szerint a Fox a SuperBowl után is egy Glee-részt tűz műsorra, melyben egy egylőre meg nem nevezett előadóról emlékeznek majd meg.
Az évadban egy vallással foglalkozó rész is helyet kap, melyben elhangzik a Losing My Religion, valamint a Yentl című filmben Barbra Streisand előadásában megismert Papa Can You Hear Me? is.

A folytatásban több korábbi vendégszereplő tér majd vissza, de újak is lesznek szép számmal. Távozik viszont Tanaka edző, alias Patrick Gallagher.
A tavalyi vendégszereplők közül biztosan viszontlátjuk a Wicked egykori sztárjait, Kristin Chenoweth-et és Idina Menzelt. Neil Patrick Harris, Josh Groban és Jonathan Groff visszatérése viszont nem valószínű. (Harris számára a Dream On egyeztetése is gondot okozott, hiszen másik tévétársasággal áll szerződésben. Jonathan Groff pedig – ahogy korábban mi is megírtuk – Londonban játszik szeptembertől.)Cheyenne Jackson
Cheyenne Jackson (Xanadu, Aida) személyében újabb Broadway-színész csatlakozik a csapathoz, Jackson az örök rivális Vocal Adrenaline új vezetője lesz.
Patrick Gallagher helyett Dot Jones személyében érkezik új edző az iskolába, de Chord Overstreetnek köszönhetően a focicsapat is új taggal bővül. A fiatal színész Sam szerepében már az első epizódban feltűnik majd.Charice
Az ifjú popsztár, Charice is visszatérő szereplő lesz, a hírek szerint Rachel riválisát alakítja.
A Broadway-n is befutott John Stamos (Cabaret, Nine, How to Succeed…) Emma fogorvos barátjának szerepében tűnik majd fel több epizódban.
Egy-egy vendégszereplésről tárgyalnak Susan Boyle-lal és Jennifer Lopezzel is.

A sorozat hatalmas rajongótáborát a legkülönfélébb módon próbálják kiszolgálni a készítők és a jogtulajdonosok.
Szeptember 14-én jelenik meg az első évad dvd-je, valamint a Road to Regionals dvd is. A lemezeken az epizódok mellett extra tartalom is helyet kap majd (Glee Music Juke Box, Glee Sing-Along Karaoke, Staying in Step With Glee, Sue’s Corner, Bite Their Style: Dress Like Your Favorite Gleek, Behind the Scenes of the Madonna Episode, Making of a Showstopper).
A Hollywood Reporter szerint a Glee-játék és -puzzle mellett a Macy’s sorozathoz kapcsolódó ruhakollekciója valamint a Claire’s polcaira kerülő Glee-s kiegészítők is számot tarthatnak a rajongók érdeklődésére.
A Fox a Little, Brown Books könyvkiadóval kötött szerződés értelmében egy könyvsorozattal is szeretné megtámogatni a sorozat sikerét. Az első rész a tervek szerint augusztusban jelenik meg, és a sorozat előzményeit tárgyalja majd.

A Glee népszerűsége a szereplők karrierén is nagyot lendített.
Matthew Morrison június folyamán Londonban rögzítette első szólóalbumát. A színész nyilatkozata szerint saját szerzeményei szerepelnek majd az albumon, a stílusára pedig Michael Buble és Justin Timberlake gyakorolta a legnagyobb hatást.
Lea Michele a Dorothy of Oz című 3D-s animációs musical-filmben a címszereplőnek kölcsönzi majd a hangját. A zenét Bryan Adams szerzi, a karakterek pedig többek között Jim Belushi, Dan Aykroyd, Kelsey Grammer (La Cage Aux Folles), Oliver Platt (Guys and Dolls), Megan Hilty (Wicked, 9 to 5) és Martin Short hangján szólalnak meg.
A Hupikék törpikék mozifilmben is találunk majd ismerős szereplőket, hangokat. Neil Patrick Harris (Bryan Ryan) és Jayma Mays (Emma) mellett a musicalszínpadokról is ismert Hank Azaria (Spamalot), Alan Cumming (Cabaret) és Sofia Vergara (Chicago) is szerepel a filmben.

A Glee készítője, Ryan Murphy is szép sikerként könyvelheti el a sorozat kitalálását és megvalósítását. Nemrég szokatlanul nagy összegű, 24 millió dolláros, 4 évre szóló szerződést kötött vele a Fox stúdió. A távlati tervei között egy Glee-mozifilm, a közelebbi tervek között pedig egy 3D-s koncertfilm elkészítése szerepel.

A sorozat magyarországi premieréről továbbra sem látott napvilágot új információ, a Glee valószínűleg az ősz folyamán debütál majd az RTL Klub műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Örömzene – Interjú Bereczki Zoltánnal

Buchmann-Horváth Emese

Mini interjú Rákász Danival

Vincze Dániel

Eger önkormányzata átveszi a helyi színházak fenntartását

Volf Anna

A zene világnapja 2011

Volf Anna

Megvan a 2015-ös Szegedi Szabadtéri műsora

Sándor Petra