Hírek, beszámolók

Grammy-jelöltek 2012

Az elmúlt évben megjelent musical-albumok közül mindössze három került a Grammy-jelöltek listájára. A 2011 áprilisában bemutatott, majd a legjobb felújítás Tony-díjával jutalmazott Anything Goes hangfelvételén Sutton Foster és Joel Grey előadásában hangoznak el Cole Porter slágerei.

Szintén jelölték a számtalan Tony-díjjal kitüntetett The Book of Mormon hangfelvételét. Trey Parker, Robert Lopez és Matt Stone musicale megállíthatatlan a Broadway-n. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindössze 8 hónap kellett ahhoz, hogy megtérüljön az előadásba befektetett 11 millió dollár. A hatalmas érdeklődés miatt a producerek a csillagos égig emelték a jegyárakat, volt olyan hét, amikor a legjobb helyekre 477 dollárért lehetett jegyet vásárolni.

A harmadik jelölést a How To Succeed In Business Without Really Trying felújításának John Larroquette és Daniel Radcliffe közreműködésével elkészített cd-je érdemelte ki.

A tradicionális pop-albumok mezőnyében Barbra Streisand What Matters Most és Harry Connick Jr. In Concert On Broadway című albuma is szerepel a jelöltek listáján. A sorozat-zenék között a 4. Glee-album, a legjobb filmbetétdalok mezőnyében pedig a Footloose remake-hez írt Where The River Goes száll ringbe a rangos elismerésért.

Kapcsolódó tartalmak

További fellépők a Tony-gálán

admin

Vámpírok Bálja Véradás 2

oldadmin

Elkészült a Pesti Broadway Fesztivál idei programja

Krista Adrienn

Megfakult a szivárvány

admin

Új ősbemutató Miskolcon

Vincze Dániel