Hírek, beszámolók

Gyüdi Sándort újraválasztották a Szegedi Nemzeti Színház élére

Újabb öt évre Gyüdi Sándort választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává a csongrádi megyeszékhely közgyűlése pénteken.

A karnagy kinevezését 28 képviselő támogatta, a jobbikos Keresztúri Farkas Csaba nem vett részt a voksoláson. Gyüdi Sándor 2018. június 30-ig irányíthatja a Tisza-parti város teátrumát.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára öten nyújtottak be pályázatot: Gyüdi Sándor mellett Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, a teátrum jelenlegi művészeti vezetője; Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi direktora;, Szolnoki Tibor színművész, énekes, valamint Vasvári Csaba, a székesfehérvári színház egykori vezetője, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.

Gyüdi Sándor korábban kifejtette, hogy nem tervez drámai változásokat az ország harmadik legnagyobb színházánál. A művész a stiláris sokféleséget, kínálati bőséget szeretné megtartani a teátrumnál. A szakember a döntési helyzeteket szeretné egyértelműbbé tenni azzal, hogy megszüntetné a művészeti vezetői posztot, amelyet jelenleg Juronics Tamás tölt be, ugyanakkor a balett tagozat vezetőjeként számítana a munkájára. Gyüdi Sándor a színház regionális szerepét erősítené a kapcsolatok szorosabbra fűzésével Szabadkával és Temesvárral. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2012. november

Volf Anna

Rövidhírek, 2014. október

Volf Anna

Újra színpadon Bécsben az Elisabeth

Buchmann-Horváth Emese

Fiatal tehetség debütált a Csokonai Színházban

Vincze Dániel

Utókarácsonyozz kedvenceiddel!

admin