Hírek, beszámolók

Hamarosan Csoportterápia a Madách Színházban

A Madách Színház Musical Pályázatának első helyezett alkotása, a Csoportterápia című ‘mjúzikelkámedi’, Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila közös munkájának gyümölcse 2011. június 9-10-én érik majd be, hiszen ezeken a napokon láthatja a teátrum közönsége először nagyszínpadon a művet.

A készülő darab kapcsán a Madách Színház egy különleges sajtótájékoztató keretében engedett bepillantást a folyamatban lévő próbákba. A Tolnay Szalonban megrendezett eseményen az előadást készítő kreatív team, a szereplők valamint a sajtó képviselői kör alakban elrendezett székeken foglalhattak  helyet, mintha valódi csoportterápián vettek volna részt. Az előadás rendezője, Harangi Mária mesélt a nagyszínpadra állítás folyamatáról (hiszen a Csoportterápiát eredetileg stúdiódarabként készítették a szerzők), a jelmez- és díszlettervekről. Maga a díszlet puzzle darabokat formáz majd, melyek remekül kifejezik a darab lényegét, hiszen egy csoportterápiában is egyéni gondokkal küzdenek a résztvevők, de a megoldást közösen, egy nagy egészben kell létrehozniuk. A jelmezek az utca emberének viseletét mintázzák majd ügyelve az egyes karakterek egyéniségére is. Szente Vajk elmesélte, miképpen fogalmazódott meg benne a darab ötlete: Londonból hazafelé jövet hajnali egykor bent ragadt egy lifben a csomagjaival, s ebben a helyzetben rengeteg olyan szorongás tört rá, amikről nem is hitte, hogy megvannak benne. Pánik, klausztrofóbia és sok más, amelyekkel rengeteg ember küzd, ezért gondolta úgy, hogy a való életből merít a figurák megformálásához. A szövegek létrehozásában Galambos Attila dramaturg, fordító volt a partnere, míg a sokszínű zenei világot Bolba Tamás álmodta a darab köré. A tájékoztatón a tervek mellett dalokat is hallhattunk a készülő darabból, melyeket Balla Eszter, Dobos Judit, Simon Kornél, Sándor Dávid, Nagy Sándor, Szente Vajk, Polyák Lilla és Ladinek Judit adtak elő és saját karakterükben maradva meséltek a figurákról is. A figurák tényleg élethűek, van köztük magát kövérnek és jelentéktelennek látó lány, paranoid személyiség, nemi identitásával küzdő férfi és amnéziás beteg is. Az életszerű helyzetet a humoros szófordulatok és a karakterekhez passzoló zenék teszik teljessé.

Aki tehát nem szeretne lemaradni, június 9-10-én mindkét szereposztásban megtekintheti a darabot (Natasát Polyák Lilla és Ladinek Judit, Ervin Ivánt Simon Kornél és Sándor Dávid kettőzve játsszák).

Kapcsolódó tartalmak

Portréműsor Tihanyi Ákossal az RTL Klubon

Volf Anna

A magyar dráma napja – Zenés ősbemutatóval készül a váci színház

Volf Anna

Évadbejelentő sajtótájékoztató az Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

High School Musical London Premier

Nagy Péter

Múzeumok éjszakája – Programok a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Volf Anna