Hírek, beszámolók

Hamarosan megkezdődnek A Pál utcai fiúk próbái a Vígszínházban

A Vígszínház Marton László rendezésében, Horváth Csaba koreográfiájával készíti A Pál utcai fiúk zenés, színpadi változatát, mely Dés László és Geszti Péter mellett Grecsó Krisztián munkája is.

Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, 1997-2006 között a Bárka szerkesztője, azt követően a Nők Lapja, az Élet és Irodalom munkatársa volt. Egy tucat könyv, versek, novellák, regények, illetve több forgatókönyv szerzője.

A Dés- Geszti szerzőpáros A dzsungel könyve című musicale igazi sikertörténet, húsz éve van műsoron a Pesti Színházban, és túl van az 1100 előadáson. A Dés által írt zene, és a Gesztihez fűződő dalszövegek mellett a librettó a fiatalon meghalt Békés Pál nevéhez köthető.

Grecsónak A Pál utcai fiúkkal két nagy feladata volt, először is színpadra alkalmazni a Molnár Ferenc regényt, ezután pedig készíteni egy játszható példányt, vagyis jelenetezni, dramatizálni és megírni a dialógusokat.

„Ez egyfajta háttérmunka, mert itt minden azt szolgálja, hogy a daloknak elő legyen készítve a terep. Ennek ellenére elképesztően bonyolult ügy, nem is tudtam volna egyedül, a darab dramaturgja, Radnóti Zsuzsa, a rendező Marton László és persze Dés és Geszti is aktív alkotótársak voltak, így készült el a példány” – mondta el az író.

A produkció próbái március végén kezdődnek, a bemutató várható időpontja 2016/17-es évad eleje.

 

forrás: hír6.hu, vigszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

A nyomorultak: egy musicalszenzáció története

Mezőfi Orsolya

Rebecca workshop New Yorkban

admin

Születésnapi lemezbemutató és fotókiállítás a 90 éves Békés Itala tiszteletére

Buchmann-Horváth Emese

Csakazért is szerelem (fotóspróba) – Turay Ida Színház

Vincze Dániel

Váratlanul elhunyt Miklós Tibor

Volf Anna