Hírek, beszámolók

Hangok a gyermekekért: Jótékonysági Musical és Operett gála az egészség jegyében

Egy nagyszerű kezdeményezés folytatódik április 24-én a Marczibányi Téri Művelődési Központban: immár harmadik alkalommal szerveznek jótékonysági rendezvényt, melynek bevételét teljes egészében beteg gyermekek gyógyítására fordítják.

A Balla Tiba alternatív gyógyász által létrehozott „Gyógyítás a természetben” tábor helyszínéül minden évben a kis erdélyi település, Székelyvarság festői környezete szolgál. A kifejezetten gyermekek gyógyítására létrehozott tábor ötlete az alapító Székelyföldön, egyik betegénél tett látogatása során született meg. Az első gondolattól a szakemberek bevonásán át ugyan hosszú út vezetett a megvalósításig, azonban már az első tábor nagy sikernek örvendett a székely közösségben. 

A tábor fő célja, hogy szakemberek bevonásával olyan hátrányos helyzetű székely gyermekeket gyógyítsanak, akik különböző, a társadalmat egyre inkább érintő betegségekben szenvednek. Ugyxyanakkor a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet a tábor megálmodója, aki vallja, hogy a gyógyulást a kis páciensek saját maguk érik el, ő csak egyfajta segítőként működik közre a folyamatban.

A tábort minden évben adományokkal és jótékonysági események szervezésével szponzorálják, ami idén sem lesz másképp. A magyar musicaljátszás olyan meghatározó szereplői siettek a kezdeményezés segítségére, mint Egyházi Géza, Janza Kata, Nagy Sándor, Serbán Attila és Szabó P. Szilveszter, de szintén fellép az X Faktorban feltűnt Baricz Gergő. Az eseményen befolyó összeget a művészek teljes egészében a „Gyógyítás a természetben” tábornak ajánlották fel.

Ezen kivül Balla Tiba is nagyvonalúságát bizonyítja: az esemény megvalósulása érdekében árverésre bocsátja Ferrari F-1 relikviagyűjteményét. Mindezek mellett a tábor résztvevőinek is jár majd egy kis meglepetés, melyet a Lamborghini múzeuma és a Ferrari ajánlott fel a „Gyógyítás a természetben” tábornak.

Amennyiben támogatni szeretnéd a kezdeményezést, a Musical és Operett gálára jegyek a helyszínen, illetve a jotekonysagikoncert@indamail.hu címen válthatók.

Kapcsolódó tartalmak

A chicagói hercegnő bemutató az Operettszínházban

Volf Anna

Szinte lehetetlen jegyet venni a Nemzeti Színházba az óriási érdeklődés miatt

Sándor Petra

Új musical a The Kinks frontemberének tollából

admin

Interjú Cornelius Baltus-szal a Vámpírok bálja házi főpróbáján

Utasi Nikolett

Zene, New York, Szerelem februárban a Petőfi Színházban

Sándor Petra