Hírek, beszámolók

Hírek röviden

Gavin CreelAz előzetes bejelentéssel ellentétben mégsem Eden Espinosa (Wicked) játssza majd Sheila szerepét a Hair Broadway-felújításában. A producerek a szerződés véglegesítése és aláírása előtt tették a hivatalos bejelentést, de végül mégsem sikerült a feleknek megegyezniük. Espinosa nem az első, aki visszamondja a felkérést: a nyári szabadtéri sorozat után Jonathan Groff (Spring Awakening) sem vállalta a Broadway-előadás főszerepét. Egy újabb bejelentés szerint Gavin Creel (Mary Poppins) játssza majd Claude-ot a felújításban. A Broadway-premeier időpontja március 31.

Cd-felvétel készül a Shrek musical-változatáról. A szereplők januárban vonulnak stúdióba, a cd-t márciustól vásárolhatják meg az érdeklődők.

In The HeightsAusztráliában is nehéz helyzetbe kerültek a színházak a gazdasági válság következtében. A Priscilla Queen of the Desert című musicalt ugyan nem kellett a vártnál korábban levenni a műsorról, ennek ellenére anyagilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A High School Musical színpadi változata viszont a tervezett két hónap helyett csak egy hónapig volt műsoron, és a bejelentett ausztrál turnét is visszavonták a producerek.

A gazdasági válság ellenére akadnak azért sikeres előadások is. Ilyen például a tavalyi évad legjobb új musicalének járó Tony-díj tulajdonosa, az In The Heights, mely egy múlt heti bejelentés szerint 10 hónap alatt behozta a 10 millió dolláros befektetést. A siker remélhetőleg a mozivásznon is folytatódik majd, hiszen a tervek szerint hamarosan film készül a musicalből.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásainak szereposztása

Sándor Petra

Nyílt napot tart vasárnap a Vígszínház

halasi.vivien

A Producerek Bécsben

admin

Meghallgatta Eszenyi Enikőt a szakmai bizottság

Volf Anna

Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó

admin