Hírek, beszámolók

Hol utca hány- mindennapi musical az Ódry Színpadon

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész szakos hallgatói a számos díjat nyert Broadway-musical, az Avenue Q általuk és rájuk írt változatát mutatták be március 8-án.

A színpadon nyolc fiatalember mesél vágyairól, gondolatairól, osztja meg a nézőkkel terveit, szorongásait, kétségbeesését, örömét. Mindennapi musical – fiatalokról, fiataloktól, fiataloknak.

A dalok nyers szókimondással olyan témákat járnak körül, mint az élet értelme, a siker és a sikertelenség, a szerelem, a szexualitás, a munkanélküliség, az elfogadás és a rasszizmus. Az eredeti mű helyzeteit alapul véve, azokat kibontva és hazánkra vonatkoztatva jön létre egy fiatalos lendületű, itt és most érvényes új előadás, humorral és kellő pimaszsággal, zenével, tánccal, testtel, bábbal.

Mi lesz velünk? Hogy lesz velünk? Itt képzeljük-e el az életünket? Lehet-e, lesz-e jövőnk és létjogosultságunk a mai világban, országban, városban, a Hol utca Hányban, akárhol legyen is ez az utca?

„Emellett próbál az előadás picit a mai társadalmi problémákra is reflektálni, mint az elfogadás, az itthon maradni vagy elmenni kérdése, a pénztelenség, a másság vagy a pályakezdő munkanélküliek helyzete. Sok helyen nyers és szókimondó lesz, ez biztos.” –mondta el Csiby Gergely, az osztály egyik tagja.

Az eredeti musicalből csak a dalok zenéjét tartották meg, a dalszövegeket Máthé Zsolt kifejezetten a szereplőkre írta. Alapvető szempont volt, hogy mindenkinek legyen legalább egy olyan száma, amiben igazán megjegyezhető.
A történet Tengely Gábor és Boronkay Soma elképzelése alapján improvizációkból született, a szereplők elmondásuk szerint épp ezért vannak erősen benne a karakterekben.

A darab a végső formáját folyamatosan nyerte el. Tengely Gábor betegsége miatt Markó Róbert vette át a rendezést. A koreográfiát Fejes Kitty és Katona Gábor készítette.

Szereplők: Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Nagy Petra, Csiby Gergely, Horváth Alexandra, Tóth Mátyás, Valentyik Anna, Kovács Domokos
 

forrás: odryszinpad.hu, szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Miss Saigon – Három estén át szólt Sopronban a szaxofon

Utasi Nikolett

56 csepp vér Székesfehérváron

halasi.vivien

Haumann Péter a Nemzet Színésze lett

admin

Nem lassít a Pimpernel

admin

A Tale Of Two Cities – új musical a Broadway-n

admin