Hírek, beszámolók

Houdini – Varázslatos musical készül

November 5-én a MOM Sport Rendezvényközpontban mutatják be Miller Zoltán főszereplésével a Houdini c. “varázslatos musicalt”, mely a híres, magyar származású illuzionista, Harry Houdini életét szemlélteti dalokon és bűvésztrükkökön keresztül.

„A darab a csodákról, a varázslatról szól, egy fiatalemberről, aki Magyarországról indult a családjával szerencsét próbálni, akit kitartása, akarata és hite segítette abban, hogy világsztár lehessen. Furcsa, érzelmes zenés történet, és ugyanakkor a közönséget is megmozgató, interaktív illuzionista show, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól szerelemről, karrierizmusról, féltékenységről, és elvakultságról, a szürreális csodakeresésről, az élet és halál játékáról. Houdini megígérte az apjának, hogy megtalálja a csodát. Egész életében ezt kereste, és ahogy később állította, sikerült megtalálnia.”

A musical a Szemfényvesztők című film látványvilágára épül, vagyis modern és meghökkentő képet ígér.

Kal Pintér Mihály, a Houdini musical szöveg- és dalszövegírója elárulta, hogy a zenés darabot több, mint 10 évvel ezelőtt írták közösen Varga Bálinttal. A musical 2005-ös bemutatóban az akkor még pályája elején járó Vágó Bernadett, Egyházi Géza és Stróbel Dóra is szerepelt, valamint a Swinging Bach Singers, mai nevén Jazz and More kórus tagjai is felléptek.

“Ebben a verzióban játszott Bóna Gábor, aki nemrég megkeresett, hogy a Center Line Színház producerei érdeklődnek az alapanyag iránt, és el kéne készíteni a musical 2016-os változatát. Varga Bálinttal tulajdonképpen átírtuk a musicalt, új verziót készítettünk és bár az előadás erősen épít az elképesztő látványra, törekedtünk arra is, hogy színdarabként is maximálisan megállja a helyét. Bizonyos karaktereket ezúttal jobban kibontunk, a történetet több aspektusból is bemutatjuk. A Houdini egy trükkökkel teli, őrületes show, de egyben színházi produkció is, melyben a dráma is komoly hangsúlyt kap.” – mesélte.

 Az eredeti produkcióból hét szám maradt meg, de azokat is újrahangszerelték. Emellett új dalok is íródtak, tehát a novemberi bemutató által egy szinte teljesen új produkció születik.

Az új magyar musicalben a főbb szerepekben Miller Zoltánt, Polyák Lillát, Serbán Attilát és Szabó Győzőt láthatják.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Mária

Rechtenwald Kristóf

Már javában zajlanak a The Show Must Go On próbái

admin

Orczy Emma és a Vörös Pimpernel

Vincze Dániel

Jadviga párnája – Zenés színházi előadás készül a regényből

Volf Anna

Tovább vinném az írói vonalat

oldadmin