Hírek, beszámolók

Így szerettek ők bemutató a Városmajorban

Különleges koncertszínházi előadás készül Nyáry Krisztián sikerkönyveiből: a legnagyobb magyar írók híres szerelmi történetei a való életben is párt alkotó színészek, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, illetve Gryllus Dorka és Simon Kornél tolmácsolásában szólalnak meg, a Kaláka kíséretével.

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokon már javában folynak az előkészületek, hogy a június 10-i nyitókoncerttől kezdve egészen augusztus végéig, 12 héten át ismét gazdag és izgalmas előadásokkal, egyedi programokkal fogadják a közönséget. „2016 nyara a romantika jegyében telik a Budapesti Nyári Fesztiválon – ismerteti Bán Teodóra igazgató –, amelynek részeként valódi összművészeti különlegességgel készülünk: ismert magyar írók történetein keresztül a szerelem sokféle arcát mutatjuk meg, irodalmi koncertszínház formájában. Nagy öröm számunkra, hogy olyan kiváló művészek fogadták el a felkérésünket, mint Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél, valamint a Kaláka, amely az elmúlt évtizedek legszebb megzenésített verseivel gazdagítja majd a félig-szcenírozott színházi estet, amelynek házigazdájaként színre lép maga a szerző, Nyáry Krisztián is.”

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei nem hiába váltak sikerkönyvekké: fényképekkel, levelekkel, naplórészletekkel és az eseményeket feldolgozó művek idézeteivel egészítik ki a szerző kommentárjait, amelyek emberi közelségbe hozzák legnagyobb íróinkat és múzsáikat. A kötetek és az ebből létrejövő, dalokkal és vetítéssel átszőtt előadás lerántja róluk a leplet, megmutatva, hogyan is szerettek valójában. A zenés időutazás során bepillantást nyerhetünk többek között Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső vagy Weöres Sándor szerelmi életének titokzatos világába.

A Szabad Tér Színház új produkcióját Kőváry Katalin rendezésében mutatják be július 20-án a Városmajorban, ahol még egy alkalommal, július 25-én lesz műsoron, majd országos turnéra indul. Az Így szerettek ők színpadi változatát Nyáry Krisztián és Hevesi Judit írta, zenéit a Kaláka jegyzi, amelynek tagjai – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs – élőben kísérik az előadást. A díszletet Szolga István, a jelmezt Dőry Virág stylist, a vetítést Hoffmann Tamás tervezi.

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Én, József Attila CD bemutató (Madách Színház, 2012. október 18.)

Czibulka Stella

Tavaszébredés – Premier

Vincze Dániel

Musical készül az Anna Kareninából Moszkvában

halasi.vivien

Mától játsszák az Addams Family-t a Broadway-n

admin

Arany Kotta Díj 2017 – Nyertesek

Buchmann-Horváth Emese