Interjúk

Interjú Boncsér Gergellyel

Mátó kezdve új partneroldalunk, a Kultúrgengszterek interjúiból, írásaiból is szemezgetünk. Első szemelvényünk egy Boncsér Gergellyel készített interjú. Aki szereti az operetteket és az operát, annak ismerősen cseng a művész neve. Számos szerep és kihívás van a háta mögött, és valószínűleg még több lehetőség előtte… Beszélgetésünket jó néhány évvel ezelőttről indítottuk: egészen a Hooligansig és a Red Hot Chilli Peppersig mentünk vissza időben. Az pedig, hogy az interjú végén hová jutottunk, néhány percnyi olvasás – és reméljük, néhány szépnek talált gondolat – után kiderül. 

 
Mikor jöttél rá, hogy tehetséged van a zenéhez, az énekléshez? Egyáltalán terelgetett valaki a pálya felé?
 
Senki. Véletlen, hogy az énekesi pályán kötöttem ki. Gyerekkoromban nagyon szóba sem került a zene vagy a kultúra, a sport viszont annál inkább: 7 évig kézilabdáztam a Diósgyőri Kézilabda Klubban, úgymond igazolt szinten, harmadosztályban. Az ificsapat tagjaként sokat utaztunk vidékre, és a meccsek általában hétvégén voltak. Ez tette ki a kamaszkoromat. Majd amikor a továbbtanulás került szóba, egy barátom hatására a Miskolci Egyetem környezetmérnöki karára jelentkeztem. Mivel a matek jól ment, fel is vettek.
 
Ekkor jött a zene az életedbe?
 
Kicsit korábban, a középiskola harmadik évében, az ottani énekkar vezetője terelt be engem sok más diáktársammal együtt, hogy próbáljuk ki magunkat a karban. Én pedig nem szerettem nemet mondani, így hát mentem, és ott maradtam. Negyedikben már énekeltem a ballagásunkon a suliban, de még akkor sem gondoltam semmi komolyabbra ezzel kapcsolatban.
 
A folytatást elolvashatod itt!
 
Fotó: Schmidt Barbara (Rana)

Kapcsolódó tartalmak

Anna Karenina Veszprémben?

admin

Poligamy – Interjú Szente Vajkkal

Mezőfi Orsolya

A dzsungel könyve ezredszer

Vincze Dániel

Orfeum Fesztivál a Kálmán Imre Teátrumban

Buchmann-Horváth Emese

Musical sztárok egy beteg kisfiúért

admin