Interjúk

Sakk – Interjú Kiss Ernő Zsolttal

Eddig, akik ismertek, főleg táncos szólistaként illetve a Madách Színház és a Vámpírok bálja tánckarában találkozhattak Veled. Hogy lett a táncosból Bíró?

Amikor meghallgatás volt a Sakkra, akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha megpróbálnám, amit Simon Editék is támogattak, és úgy alakult, hogy végül megkaptam a szerepet. Igazából még most próbálom feldolgozni, nagyon jó érzés. Nagyon szeretném, ha jól sikerülne majd, mivel ez egy nagyon jó lehetőség számomra.

Bíróként mi a szereped a darabban?

Bíróként én vagyok az a játékmester, aki felügyeli az összes eseményt, mindenki fölött állva igazából én irányítom a dolgokat.

Hogy érzed magad a szerepben? Mennyire nagy kihívás, hogy most énekesként, és nem táncosként kell bizonyítanod?

Nagyon nagy kihívás, ez teljesen új dolog. Idáig is énekelgettem, voltak olyan darabok, ahol volt rajtunk mikroport, de ez az első olyan énekes szerep, ahol meg kell mutatni magamat.

Hogyan indult annak idején a pályád, hogy kerültél a színház világába?

14 éves koromban voltak nálunk Erdélyben a Táncművészeti Főiskoláról felvételiztetni, amire elmentem, és sikerült. Így 15 évesen elkezdtem Budapesten a Táncművészeti Főiskolát. 3-4 év után már biztosan tudtam, hogy színházban szeretnék dolgozni, hogy ez a pálya vonz igazán. Ekkor jött a Madách Színház, mint lehetőség, és most már 7 éve ott vagyok. Közben a Vámpírok báljába is sikerült bekerülni, és onnantól kezdve most már odáig jutottam, hogy nagyon jó lehetőségek nyílnak meg előttem, mint például most a Sakk.

Néptánc- színházi tánc szakon szereztél diplomát. Hogy került a képbe az éneklés?

Az éneklés egy régi dolog. Még általános iskolás koromban kórustag voltam, és mindig is érdekelt, próbálgattam magam, de nem volt igazából lehetőség rá, hogy ennek teret is adjak. Aztán a főiskola alatt ez háttérbe került, és a színház óta kezdtem el ezzel újból foglalkozni.

A jövőben tervezed, hogy hallhatunk még énekes szerepben, vagy marad a tánc az első?

Nyilván én táncos vagyok, és az is maradok, de szeretném kipróbálni minél több téren magamat. Főleg az éneklés az, ami most nagyon vonz, és remélem, hogy lesz még ilyen lehetőségem.

Kiss Brigitta

Kapcsolódó tartalmak

Több mint 300 jelentkező a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyen

Utasi Nikolett

Kilenc pályázó a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára

Volf Anna

Mamma Mia! évnyitó buli

Mezőfi Orsolya

Jézus Krisztus Szupersztár (Feke-Serbán-Polyák)

oldadmin

Aranypálca 2012 – Kálmán Imre nemzetközi operett-musical karmesterverseny – 2. elődöntő

Czitrovszky Balázs