Interjúk

The Time of His Life

Ez hatalmas hír. Hogyan fogadtad, milyen hatást gyakorolt Rád, és egyáltalán, hogy történt? 

Már korábban is nyilatkoztam nektek, hogy én hiszek abban: a dolgoknak van egy medre, és mindig a ladik utasa dönti el, merre veszi az irányt, melyik utat választja. Még szeptember közepén, Oberhausenben tudtam meg, hogy főszereplőt keresnek a Dirty Dancingbe.
A leírás alapján úgy éreztem, hogy illene rám Johnny szerepe. Meg is kérdeztem erről Corneliust, de ő azt mondta, szerinte túl magas lennék a szerephez, készüljek csak a Vámpírok premierre. Viszont a premieren ott volt a DD casting managere, és megtudtam tőle, hogy nagy gondban vannak, mert két hónap múlva kezdődnének a próbák, és még senkit sem találtak a szerepre. Amikor elmeséltem, hogy én fiatalkorom óta latin-táncolok, és gondoltam rá hogy elmegyek, felcsillantak a szemei, és megnyugtatott, hogy abszolute nem lennék magas.

Vártam hogy esetleg meghívnak a castingra vagy valami de nem maradtunk semmiben. Egyszer csak pár napra rá megjelent újra a casting-hirdetés a Stage Entertainmentes belső körökben, hogy még mindig keresnek valakit Johnny szerepére. Nem egészen értettem, mi a helyzet, de éreztem a csobogó vizet a ladikom alatt… Aztán kiderült, hogy a partnernőm megy a válogatásra, így engedélyt kértem, hogy én is elmehessek és azonos cég lévén gond nélkül elengedtek – van még kollegialitás a Földön; – és szinte a szomszédban volt. Szűk két órám volt, hogy megjárjam Essent, ugyanis délután 1-kor már próbánk volt a színházban. Igen jól sikerült a dolog, ezért felhívtak, hogy mindenképpen szeretnék, ha el tudnék menni a következő fordulóra Berlinbe. Ez igen komoly szervezést igényelt, hiszen folyamatosan mentek a Vámpírok előadások, és igen nehéz volt elszabadulni.
Tehát egy pénteki nap az előadás előtt hajnal 4-es keléssel, és 9 órányi vonattal megjártam Berlint, és 3 órányi casting után este megcsináltam a showt. Előtte elküldtek pár jelenetet, hogy nézzem át, de én úgy döntöttem, ha már elküldték, meg is tanulom, amit tudok, sőt kiejtésben és beszédtechnikában is felkészülök, amennyire csak időm engedte. Na most legnagyobb meglepetésemre a 3 órás szereplésemből 2 és félórát táncolnom kellett, és a maradékban produkálnom kellett egy dalt és előadnom pár jelenetet. Jól sikerült, mert még aznap hívtak a show alatt majd másnap délután tudtunk beszélni is, hogy vissza tudnék-e menni 36 órán belül, vasárnap hajnalban. El sem tudtam képzelni, hogy egyeztetem mindezt össze a Vámpírokkal. De azt ígérték, mindent elintéznek, megszerveznek, már a főnökömmel is beszéltek, csak menjek el. Én azt mondtam, rajtam nem múlik, én felkelek hajnalban.
Hát megérte… Megvolt ez az utolsó meghallgatás is Berlinben, reggel 8-kor, a show legfőbb döntnökei előtt. Aztán kiküldtek, nagy röhögcsélést hallottam az ajtó mögül… nem értettem, pontosan mi is folyik odabent, de aztán behívtak, és Eleanor Bergstein, a történet szerzője, és a show alkotója személyesen kért fel, hogy „szeretnék, ha én játszanám első szereposztásban Johnny-t (Patrick Swayze) a berlini Dirty Dancingben.”

Leírhatatlan az az érzés, ami akkor rám tört és azóta is tart – azt hiszem, tényleg nem lehet szavakba önteni. Biztosan egy olyan pillanat volt, amikor megállt az idő. Még mindig nehezemre esik elhinni mindazt, ami velem történik.

Nyilván örömmámorban úszol, és teljes joggal. De beszéljünk egy kicsit a praktikumokról is. Mikor kezdődnek a próbák, mikor lesz a premier?

A próbák most pénteken kezdődtek, csütörtökön költöztem Berlinbe, és másnap reggel 10 órakor már várt rám az első próba a külvárosban egy filmstúdió stúdió épületben. A produkció április 5-én debütál a Potsdamer Platzon lévő, több mint 1800 férőhelyes színházban.

A Vámpírokkal hogy tudod összeegyeztetni a próbákat?

Az oberhauseni produkció estében nincsenek ilyen nehézségek, mivel ugyanazon cég égisze alatt fut a két show. A pesti Vámpírokkal való közös jövő, és a továbbiak még szervezés alatt állnak. De nyáron nagyon szeretnék otthon is színpadra lépni újra.

 
Mennyiben különbözik a berlini Dirty Dancing a musical eddigi színpadra állításaitól?
 
Úgy tudom, az utrechti és londoni show egy újra rendezése lesz. De a kreatív csapat biztosan friss ötletekkel hozakodik majd elő, és én nagyon kíváncsian várom a fejleményeket. Részletekkel egyelőre még nem tudok szolgálni, de amint lehetőségem lesz rá, próbálok új infókat tudatni veletek.

Nagyon fiatalon értél el hatalmas eredményeket. Hová lehet továbblépni, maradtak-e beteljesületlen álmok?

Persze, hiszen álmok mindig vannak, a beteljesülésükért pedig csak tenni kell: nagy álmom, hogy egyszer egy vadonatúj produkció főszerepére válasszanak ki, akár német nyelvterületen, akár New Yorkban, akár a West Enden. Egy nagyon kedves barátommal, aki profi hangmérnök, már készítettem is egy referencia anyagot, és a visszajelzések alapján igen jól sikerült; ráadásul ahhoz képest, hogy egy „táncos” énekelte fel. 🙂 Az egyik legmesszebbre mutató álmom pedig egy saját show lenne – nem feltétlenül a musical műfajából. Egy olyan show, amibe bele tudnám szőni a kreativitásomat. Ez az egyik dolog, amit szeretnék megvalósítani olyan 10 éven belül. Remélem, sikerül, de már most is nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Többek között azért a sok szeretetért és támogatásért, amit a rajongóktól kaptam – rengeteget jelentett és jelent a mai napig! Valamint azért a fantasztikus búcsúért, amivel az oberhauseni színház kedveskedett nekem szerda este. Életem egyik legszebb estéje volt, és sosem fogom elfelejteni, hogy mennyire szeretni való kollégáim voltak, és remélem maradnak! Hajrá magyarok! 🙂
 

Kapcsolódó tartalmak

A Rocky musical Hamburgban

Sándor Petra

A Fabáb – A Madách Stúdióban

admin

Kocsák Tibor köszöntése 60. születésnapja alkalmából (Madách Színház, 2014. február 12.)

Czibulka Stella

Újabb Wildhorn-bemutató

admin

Hirtelen, a Nő! – Nagy Sándor zenés estje

Volf Anna